Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yazar ne yazar ne yazamaz

Yazar ne yazar ne yazamaz
 

Taraf gazetesinden Orduya hakaret ve tahrik


Bugün Taraf gazetesinin Ahmet Altan köşesini ziyaret edelim ve bu yazının ardındaki gazeteyi habere hazırlayan ekibi tanıyalım. Zira bir konunun gündeme getirilmesi takdir edersiniz ki blog yazılarına benzemez, öncelikle bir kurumun kuruluşu, oluşumu, donanımı ve ekibi bulunmalıdır. Bir gazete toplumdan ne kadar yansıma almışsa o denli genişler yani hitap ettiği kapsam alanı büyür.

Ahmet Altan Genel Yayın yönetmeni köşe yazarı, biraz deli cesaretli, biraz takviyeli ve kendine sağlanan istihbaratla bırakın gazeteciliği adeta ajan gibi, kendisi ajan olmasa da içimizdeki ajanların ajandası mutlaka cebinde mevcut. Haberin uçurulduğu yer belli Yasemin Çongar’ın Amerikan konsolosluğunda çalışan akademisyen eşi vasıtasıyla taraf gazetesine muhtemelen uçurmuş buna ait belge yok zira kaynağı açıklama zorunluluğu bulunmuyor. ABD istihbarat sağlamıyor söylentisi yayılarak önce ortalığa yaydırıldı. Sonra ABD bakın biz istihbarat veriyoruz fakat Türk ordusu hedefleri vuramıyor biz ne yapalım havası verilmeye çalışılmışta olabilir. Bu boşluktan yararlanan taraf gazetesi üstüne üstlük ellerine ulaştırılan ve hangi tarihe ait olduğu belli olmayan video görüntülerini orduyla alay edercesine kamuoyu ile paylaşma yoluna gitmiştir.

Ahmet Altan’ın 16.10 tarihli köşe yazısında “Genelkurmay Başkanına” başlıklı yazısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hedef alınarak direk olarak Türk Silahlı kuvvetleri hedef alınmış TSK adeta aşağılanmıştır. Güya, Başbuğ’un sert açıklamasına sert bir karşılık verilerek bizi korkutamadın mesajı verilmeye çalışılmıştır.

Peki nedir bu durum Yani ordu düşmanlığının kökeninde neler yatmaktadır? Neden Ordu gözden düşürülmeye alışılmaktadır. Hem de kendi yurttaşları tarafından yazar kisvesi altında nefret kusanlar Ahmet Altan’la sınırlımıdır. Tabi ki değil bu bir üçgen beşgen değildir çok kenarlı ve çok bilinmeyenli bir denklem gibidir. Sonsuz bileşimli işlem dışında çözülmeyen denklem yoktur ve çözülecektir.

Dedim ya bu bir ekip işidir. Oysa bu gazetenin tiraj kaygısı yoktur. Bu düşüncelerin yansıtılması kimin işine yarar ve sonu nereye gider? Esas olan ise “NİYET” nedir? Biliyoruz ki Yasemin Çongar ve Ahmet Altan da defalarca PKK üst düzey teröristleriyle yüz yüze görüşme yapmışlar ve misafir edasıyla ellerini kollarını sallaya sallaya dönmüşlerdir.

Ahmet Altan Daha giriş cümlesine “ Siz, böyle saygısız, nezaketsiz, tehditkar bir konuşma üslubunu benimseme cüretini nereden buluyorsunuz?” diyerek Genel kurmay başkanını saygısız, nezaketsiz, tehditkar ve cüretkar olarak suçlamış hakaret etmiştir. (16.10.2008 Perşembe sayfa 11 Ahmet Altan Köşe yazısı) devamında ise her cümlesinde hakaret ve tahrik içeren açıklamaları ile haddini aşarak seviyesiz davranmıştır. Düşünce özgürlüğü askere hakaret demek değildir hem de belgeli bir yayın organından haykırarak. Acıların yaşandığı bugünlerde bu soruları kimlerin sordurduğu düşündürücüdür. Karalama tezgahı kurulmuş ve nefret pazarlamasına başlamıştır. Bunlar sabittir.

Sorular masumane değildir. Şu anda yaşanan acılar ve bu karışık ortamda, sapkın köşe yazarlarının boşluk bulduğu dar aralıklardır. Ancak şu da unutulmamalıdır ki karanlık güçlerinin oyuncağı olan bu kalemler gün gelecek bu dar aralığa sıkışıp kalacaklar ve kaçacak yerleri kalmayacaktır.

Böyle bir yazı nasıl yayımlanır? Bu işi Ahmet Altan kaleme alsa da bu sahte istihbarat, servis edilmeden önce emeği geçen işbirlikçileri de sizinle paylaşmak isterim.

16.10 itibariyle Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş adına sahibi BAŞAR ARSLAN

Genel Yayın Yönetmeni AHMET ALTAN (Kurucu)- ALEV ER

Genel yayın yönetmen yardımcısı YASEMİN ÇONGAR

Yazı işleri müdürleri ERAY ÖZER- MARKAR ESAYAN

Yazı işleri müdür yardımcısı ERKAN D.ZİNG

Haber koordinatörü İNCİ HEKİMOĞLU

Ankara Temsilcisi İsmet Demirdöven

Sorumlu yazı işleri müdürü ve tüzel kişi temsilcisi ADNAN DEMİR

Kreatif direktör YASEMİN EMİNLİ

Görsel yönetmen M.BARBAROS BOZKURT

Teknik müdür MUSTAFA EKMEN

Yazarlar editörü TAMER KAYAŞ

Fotoğraf editörü FULYA ATALAY

Brüksel temsilcisi ARZU ÇAKIR MORIN

Budapeşte SEZİN ÖNEY

Reklam grup başkanı DİLEK MIZRAKLI

Reklam müdürü SÜREYYA KURTULMUŞ

Haber merkezi müdürü YAVUZ ŞİMŞEK

Yurt haber NEVZAT ÇİÇEK Görev dağılımı Gazetede beyan edilen şekildedir.

Anlaşılan o ki ekip sadece bu sayılan isimler değildir.

Şimdi soruyorum YAZAR NE YAZAR NE YAZAMAZ? Yoksa her şeyi yazabilir mi? Bir vatandaş olarak bu durumdan rahatsızım ve şikayetçiyim. Gerekçelerim belgelidir ve Türk ordusuna yapılan yani ordumuza yapılan bu hakaretler cezasız kalmamalıdır. Sorgulamanın ve yazmanında bir adabı vardır. Bu gazetede kimlerin elinin olduğunun tespit edilmesini istiyorum. Bir vatandaş olarak TARAF Gazetesinden davacıyım.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..