Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '19

 
Kategori
Kitap
 

Yazar Yalkın Tuncay ile....

“Bütüncül Şifa” Kitabının Yazarı Yalkın Tuncay: ”Pek çok rahatsızlığın sebebi düşünce sistemimiz ve hayata bakış açımızla yakından ilgili. Kitabımızla hayata ve kendimize bakış açımızı yeniden düzenlemeyi hedefledik. Holistik farkındalık dediğimiz bakış açısını oluşturmaya çalıştık”

 

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız Yalkın Bey, Yalkın Tuncay kimdir?

YALKIN TUNCAY- 1966 Ankara doğumluyum. Kendimi tanımlamam gerekirse; araştıran, sonuçlar çıkarıp bunları paylaşan biri olarak ifade edebilirim. Farklı ilgi alanlarım olduğunu söyleyebilirim. Holistik yaşam-sağlık ile  kuantum düşünce-tasavvuf düzleminde bir bakış açısıyla çalışmalarımı yürütüyorum. Mistik astroloji, kuantum bilinç, tasavvuf ve metafizik konularında muhtelif kitap ve çalışmalarım var. Bütünsel terapi, refleksoloji, enerji tıbbı, biyoenerji,  nefes terapisi, psikolojik rahatsızlıklar, hipnoterapi, NLP, EFT konularında araştırmalarım ve onaylı sertifikalarım bulunuyor.

SORU-Yakın zamanda “ Bütüncül Şifa” adında kitap çıkardınız. Nedir Bütüncül Şifa? Bu kitapta neyi anlattınız?

YALKIN TUNCAY-  İnsan bütünsel bir yapıya sahip, ruhuyla, zihin yapısıyla ve bedeniyle farklı boyutları bir arada taşıyan eşsiz bir yapı. Bu üçlü sistemde her birinin ihmal edilmeden dengeli bir şekilde birbirini desteklemesi gerekiyor. Hepsinden önemlisi fıtrata yani doğasına uygun bir yaşam sürmesi, beslenme tarzı geliştirmesi gerekiyor.  Kitapta bu iki konu çerçevesinde 5 bölümde konuyu inceledik.

Birinci bölümde holistik (bütüncül) farkındalık konusunu anlatmaya çalıştım. Aslında bu bölüm aynı zamanda bir önceki KUANTUM TASAVVUF kitabımı şifa alanına bağlayan bir köprü mahiyetindeydi. Şöyle ki insanı ve kainat sistemini anlamadan sağlık tek başına bir şey ifade etmeyecekti. Kainattaki insan olarak yerimizi anlamadan, birlik bilinç ve şuurunu idrak etmeden; bireysel bir şifa ve sağlık anlayışına geçiş yapamayacağımızı anlatmaktadır.

İkinci bölümde ise, bütünsel terapi ve şifa başlığı altında ruh, zihin ve beden ilişkisi anlatılarak, farklı şifalanma ve tedavi süreçleri ana hatlarıyla anlatılmaya çalışıldı.

Üçüncü bölümde; enerjimizi yükseltmek için kişisel olarak yardım almadan yapacağımız pratik uygulama ve bilgilere yer verildi.

Dördüncü bölümde ise bütünsel beslenme, helal, haram ve fıtrat odaklı bir yaşam tarzının ipuçları vermeye çalıştık.

Beşinci bölümde ise bio terör ve epifiz bezi hakkında oldukça detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Üçüncü gözümüzü nasıl açık tutabileceğimiz ve bu bezin kireçlenmemesi için neler yapmamız gerektiği detayları ile anlatıldı.

SORU-İnsanın iyileşmesi kendi içinde mi çoğu zaman?

YALKIN TUNCAY-  İnsanın bütüncül bir yapıya sahip olduğunu belirtmiştim, bu noktada bu üçlü (ruh-zihin ve beden) dengesini kurmak öncelikle bireyin kendi sorumluluğundadır. Yani kendine emanet verilen bedeni, zihin gücüyle ve ruhunu tekamül ettirmek suretiyle beslemek ve desteklemek zorundadır. Dışsal yardım bu sorumluluğun ve görevin hakkıyla yerine getirilememesi sonucu oluşmaktadır çoğu kez. Koruyucu hekimlik, düşünce tarzı, olaylara yaklaşım şekli, sağlıklı bir beslenme ve yaşam tarzı bu kapsamdadır.

SORU-Bütüncül Şifa Kitabınızı genelde kimler okumalı?

YALKIN TUNCAY- Kitabımı her kesim okuyabilir. Bireyler kendilerini şifalandırma bilincini edindiği gibi başkalarına da bu bilinci aşılayabilir ve yol gösterici olabilir. Diğer bir ifade ile hepimiz birer şifacıyız. Bunu hem kendimiz, hem çevremiz için uygulayabilir ve uygulatabiliriz. Şifanın suya aktarılması, beden üzerinde belli noktalara yapılacak hafif vuruş çalışmaları, nefes teknikleri bunlardan bir kaçı olarak sayılabilir.

SORU- “Bütüncül Şifa kitabının önceki kitaplardan farkı nedir?

YALIIN TUNCAY-  Bütüncül Şifa kitabım aslında önceki kitaplarımdaki tüm bilgilerin sonuç ve uygulamalarını da içeriyor. Şifalanma ve şifalandırma konusuna farklı bir bakış açısı sunuyor. Aslında bu kitap ile bireysel şifalanmamızın mümkün olmadığını, çevremizle birlikte (sen ben ayrımı olmadan) genel hayat tarzı ve beslenme tavrımızdaki değişiklik ile birlikte bir şifalanma sürecine de işaret ediyor.

SORU-Sizce  bir insanın kitap okuyarak, okuduklarını da uygulayarak şifalanması mümkün mü?

YALKIN TUNCAY--Elbette mümkün. Çünkü pek çok rahatsızlığın sebebi düşünce sistemimiz ve hayata bakış açımızla yakından ilgili. Kitabımızla hayata ve kendimize bakış açımızı yeniden düzenlemeyi hedefledik. Holistik farkındalık dediğimiz bakış açısını oluşturmaya çalıştık.

Soru-Yayın hazırlığında olan bir kitabınız var mı ? Konusu nedir?

YALKIN TUNCAY- Yeni kitabımız “ Rüya Kapısı” adını taşıyor. İçindeki 10 bölümden bir tanesi de rüyalarla şifalanma ve şifalandırmanın nasıl olabileceğine dair işaretler veriyor.

SORU-Daha önce yayınladığınız “Kuantum Tasavvuf” ve “ Allah ile Dost Olmak” kitaplarınızı anlatır mısınız?

YALKIN TUNCAY- “Kuantum tasavvuf “kitabımızda pek çok ilginç konuyu bir araya getirdik aslında. Hatta evliyaların kuantumu en iyi bilenler olduğu sonucuna götürdü bizi. Konusundaki nadir kitaplardan biri olarak görüyorum. “Allah'a Dost Olmak” Kitabı ise okuduğumuzda hakiki bir mümin olma noktasında nerede durduğumuz konusuyla bizi yüzleştirdi. Diğer yandan “Astroloji Mucizesi ve İslam kitabı” ile mistik astroloji ile ilgilenenlere bir kapı açtık yıllar öncesinde. “Kuantsal Birlik Bilinci ve İlahi Aşk“ kitabı ise yolculuğumuzdaki mihenk taşlarından oldu bizim için. Son iki kitabım piyasada bulunmuyor. Arzu edenlere set olarak gönderiyorum.

SORU-Kitaplarınıza  olan ilgiden memnun musunuz?

YALKIN TUNCAY-- Kitaplarım ,  konuyla ilgilenen belli bir kesime ulaşıyor. Ancak yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu kitapları yazmamdaki temel sebep şuurlanma ve farkındalık yaratmak. Bu nedenle de çok daha fazla kişiye ulaşması gerektiğini düşünüyorum.

Çok sağ olunuz güzel bir röportaj oldu.

               

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..