Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '09

 
Kategori
Kitap
 

Yazarak hafifleyin

Yazarak hafifleyin
 

Yazarak Hafifleyin Yeşim Cimcoz'un bir kitabı. Reiki eğitimi sırasında karşılaşmıştım ilk olarak. Daha sonra aramış ama kitapçılarda bulamamıştım. Yaklaşık bir yıl sonra başka bir eğitimde, yazmanın kendini tanıma, farkındalık ve sorunları çözmekte ne kadar yararlı olduğunu gördükten sonra arayıp bulmuş olduğum bir kitap.

Kitapta en çok hoşuma giden; bir çok kişisel gelişim kitabında olduğu gibi konular yüzeysel geçilmemiş, oldukça sade, anlaşılır ve örnekler verilerek anlatılmış.

Günlük hayatımızın içinde bir çok olayı yaşayıp üzerinde düşünmeye vakit bulamadan geçip gidiyoruz. Çoğu zaman da tatsız olayları düşünmemek için özel bir çaba harcıyoruz. Gösterdiğimiz bu çaba bizim enerjimizi tüketiiyor önce psikolojik sonra fizyolojik olarak rahatsızlıklara sebep oluyor. telefonda annenizle tartışıyorsunuz ve hemen sonra çocuğunuzun ödeviyle ilgiilenmeniz, yarın yazacağınız raporun üzerinde çalışmanız, akşam gideceğiniz davet için hazırlanmanız ve bu davette güler yüzlü, neşeli ve girişken olmanız gerekiyor.Akşam yatağa girdiğinizde başınızda dayanılmaz bir ağrı oluyor ve kendinizi yorgun bitkin hissediyorsunuz. Bir dostunuz varsa onu arayıp anlatmak bile içinizden gelmiyor. Bu tür olaylar sık sık olduğunda bir birikim oluşturur. Bu birikimi bir yere aktarmazsanız, içinizi boşaltmazsanız; ağrınız, halsizlikleriniz devam edecek ve üzerinize bir ağırlık çökecektiir.Siz ise zaman içerisinde neye kızdığınızı, neye sevindiğinizii unutacak bir girdabın içinde dönüp duracaksınız..

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki duygularınızı kağıda aktarmak, kelimelere dökmek hastalığı önleyebiliyor. Duygularınızı yazmak kızgınlığı dindirebilir, depresyonu azaltabilir. Yaşadığınız bir problem hakkında yazarak problemlerinizle ilgili yeni şeyler keşfedebilir, çözüm getirebilirsiniz.

Farkındalık Oluşturmak


Farkındalığımızı geliştirmek bizim aynada kendimizi, değişken hallerimizi ve yaşama dahil oluşumuzu görmemizi sağlar.Farkındalık aynı zamanda geçmişe tutunan ellerimizi serbest bırakır, geleceği çeken kollarımızı rahatlatır ve bu anın içinde olmamızı, kendimizi olduğumuz gibi kabul etmemizi ve sevmemizi sağlar...

Farkındalığımızı geliştirmenin ilk adımı, bastırmış olduğumuz duyguları, anıları, travmaları, büyük umut bağladığımız gelecek hayallerimizi ortaya çıkarıp ona uzun uzun bakmaktır.

Farkındalık Çalışması

Farkındalık çalışmasında bir takım alıştırmalar verilmiş.

Sembollerle çalışmak.Adımızı bir sembol olarak ele alıp onun hakkında 15 dakika hiç durmadan yazmak.Yazının sonunda yazarken ne hissettiğiniz ve neleri keşfettiğinizi not alın.Kendiniz hakkında bir çok şeyi keşfedebilirsiniz.
Sembol olarak bir çok şey hakkında yazabiilirsiniz; adınız, soyadınız, çok sık kullandığınız bir söz, giyim tarzınız, ağrılarınız, alışkanlıklarınız..

Duygularla çalışmak. Sevgi, korku, mutluluk, öfke duyguları hakkında yarım sayfayı geçmeyecek şekilde yazabilirsiniiz. daha sonra en çok hangi duyguyu yazmakta zorlanmışsanız onun üzeerinde düşünüp, o duygu ile ilgili tekrar tekrar yazmayı deneyebilirsiniz.

Rüyalarla çalışmak. Görmüş rüyanızı yazarak onun hakkında yorum yapabilirsiniz.
Görmüş olduğunuz rüyada yer alan herşeyin bir listesini çıkarıp sonra onlar hakkında yazabilirsiniiz. Rüyamda en çok gördüğüm 100 şey listesini yapabilirsiniz. Rüyalarla çalışmak biliçaltına giden en kestirme ve zevkli yollardan birisidir.

İçinizdeki çocukla çalışmak. İçinizdeki çocuğa bir mektup yazabilir ona duygu ve düşüncelerinizi onunla paylaşabilirsiniz.

Çakralarla çalışmak, enerjilerle çalışmak, elementlerle çalışmak gibi bir çok çalışma örneği var. Ben sadece kendi denemiş olduklarımı buraya aldım. Yazmayı seven ve kendisini yazarak keşfetmek isteyen herkese önerebileceğim bir kitap..
 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..