Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yazarak kurtulun!..

Yazarak kurtulun!..
 

İnternetten alıntıdır.


Günlük yaşamda her birimiz  olumlu  olumsuz  türlü  türlü haller içinde  yaşayıp gidiyoruz.

Kimimiz sahip olduğu binbir türlü nimetin  değerini ne yazık ki farkedemeden bunalımlar yaşıyor, hayatı kendisine çekilmez hale getiriyor, kimilerimiz  ise ciddi anlamda acılarla boğuşuyor. Geçim sıkıntısından, hastalığa,  geçimsizlikten, çaresizliğe sayısız sorunla boğuşuyor da yüzüne dokunmaktan korkuyor hüzün bulutları, çünkü  böyle insanların çoğu,  acılarından çelenkler örüyor görünmez çiçeklerden,   Arzumuz her insanın en iyi yaşam koşullarında yaşayıp hakettiği huzur ve mutluluktan nasibini alabilmesidir. Ne yazık ki çok mümkün  olamıyor bizim gibi gelişim çabası  içinde debelenen ülkelerde, neredeyse her geçen günümüzü  arar hale geldik son zamanlarda!.. Hal böyle olunca da hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Hem  kendimiz,  ailemiz için ruh ve beden sağlığıyla beraber bütünlük içinde bir yaşam oluşturabilmemiz hem de toplumsal yaşamda  karşımızdaki kişilere de olumlu ifadeler  iletebilmenin yanında  vatana millete yararlı tutumlar içinde yaşama devam edebilme  görev ve sorumluluklarımız  var.

Bir süre önce milliyetin bir haberinde  de “yazmak yaraları üç kat daha çabuk iyileştiriyor.” Başlıklı bir  yazı okudum. Yazmanın büyülü gücüne inanan biri olarak çok beğendim,  yazabilecek eli ve yazıya dökebilecek hisleri yaşatan yüreği  veren yaradana şükürle,   yazarak kurtulalım hem gönül hem de beden  yaralarımızdan diyerek  diledim herkesin!..

Travmaları ya da sorunları yazıya dökmenin, bağışıklık sistemini harekete geçirdiği ve iyileşme sürecini hızlandırdığı belirlendi." diyordu yazıda,

Yeni Zelanda'daki Auckland Üniversitesi'nden araştırmacılar, günde 20  dakika üzücü tecrübelerini ve hissettiklerini yazanların, deriyaralarının 3 kat  hızlı iyileştiğini tespit etti. 

Araştırmacılar, bazı katılımcılardan üzücü tecrübelerini, bazılarından  ise ertesi günkü planlarını yazmalarını istedi. 11 gün sonra, katılımcıların  kolundan 4 milimetre deri parçası alındı. Duygularını yazıya dökenlerin  yaralarının yüzde 76'sının, diğer gruptakilerin ise yüzde 42'sinin iyileştiği  belirlendi.    Kalem  ve kağıdınızla  yolculuğunuzda yolunuz açık dostluğunuz  daim olsun!.. Cemile Torun  29.09.2013

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..