Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Yazarlar yazılar

Yazarlar yazılar
 

Gazetelerindeki köşelerinde, değerli yazarlarımız, el atmadıkları konu bırakmıyorlar, zevkle izliyor ve okuyoruz. Onlar, halkımızı uyandırmak, aydınlatmak, bilgilendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bazıları da , "sütunum dolsun, nasıl olursa olsun" niyeti ile yazıyor.Bir kısmı, çıkarı gereği güçten yana. İnadına, bile bile doğruyu göstermek istemiyor. Kimi yazıların tadı, tuzu, yağı yok; böylesi yazılar düşündüklerini tam ifade edemiyor.Çünkü sahipleri kısır; Heveslenmiş, körün taşı köre, düşmüş yola.

Ya, okuyan insanlarımız? Onların çoğunun meyili cinsellik. Açlıktan olsa gerek, bayılıyorlar öyle konulara. Oysa bayıldıkları konuları her gün defalarca okuyorlar. Yani bildikleri şeyler. Dolu ve yararlı bir şey yok. Bu açlığın farkında olanlar da basıyorlar aynı konuları ve güzel satıyorlar, okutuyorlar.

Cinsel konulara açlık nereden geliyor? Birincisi, okullarda bu konularda eğitim yok sayılır Yedi yaşında kız oğlan bile yan yana aynı sırada oturmak istemiyor İkincisi, ailenin eğitimi yetersiz . Aile veya ebeveyn açısından , çocuğunu eğitecek bilgiye sahip olanlar için, konun ailede açılması, anlatılması yasak. ‘Anlatmak’ denildiğinde pek çoğunun aklına cinsel ilişki geldiğinden, akıllara “Ne anlatacaksın?” sorusu geliyor.

Üçüncüsü, toplum kültüründe yok böyle bir şey, yasak yani.Yasak konu, insanları çekiyor.

Toplumun büyük çoğunluğunda kadın erkek ilişkilerinde hep cinsellik ön planda düşünülüyor.Normal ilişkilere ihtimal verilmiyor.O ilişkiyi anlamak için belli bir düzeyi tutturmak gerekiyor.Çünkü günlük yaşam öyle değil.Bu yüzden cinsel tacizler, kötüye kullanmalar, tersine çekmeler, yanlış anlamalar ‘gırla gidiyor.’

Bir de, Avrupalı bayanları cinsel konularda gevşek görme huyu var.Sanki her Avrupalı bayan Türkiye’ye onun için geliyor. Böyle bir yanlış düşünce.

İtalyan bayanın (Pippa Bacca) başına gelenler, sapıklık mı, açlık mı, görgüsüzlük mü? Nedir? İşin kökünü aslını araştıran yok. Kuşkusuz, bu tür olaylar her yerde.Ama toplumun bir anda moralini alt üst ediyor.Herkeste bir suçluluk. Büyük bir üzüntü.

Hangi konuda olursa olsun içerikli, dolu yazılarla toplumun eğitilmesi gerekiyor.Her şeyin para olmadığını idrak eden gönüllü uzmanlara büyük görev düşüyor.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..