Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yazarlık ve kabul yasası

Yazarlık ve kabul yasası
 

Günün Anlamı : Bugün benim için ‘’YAZARLIK’’ günü

Her birimiz yaşamımızın bir döneminde sevgi adına bir şiir, öykü ya da roman yazmayı istemişizdir. Kimi çabuk vazgeçmiş tıpkı aşk gibi, kimi uzun soluklu sürdürmüş bu çabasını. Kimi ünlü bir yazar olmuş, kimi de tarihin raflarında unutulmuş. Bugün size yazmayı öneriyorum. Bugün içimizdeki duyguları bir yere yazalım. Nereye olursa olsun bir yere yazalım. Bir gün bu yazdıklarımız gün ışığına yeniden çıktığında bir yerlerde anılma şansınız olabilir. Yazmanıza neden olan sevgi çok uzaklarda olsa bile...

Günün Duası: Tanrım, bana blog yazılarını yazacak kadar güçlü aşk esini sunduğun için sana minnettarım.

Günün Onaylaması: Ben aşkları yazıya, yazıları aşka bağlayan bir yazarım.

Günün Notu: Yazmak; bir beyaz sayfa gibi doğan insanı her an yaşamla doldurmak gibidir. Kelimeler, nasıl ki dans ederler beynin kıvrımlarında duygularımız da içimizde bir yerlerden dışarı fışkırır. Siz mi kelimeleri kovalıyorsunuz, yoksa kelimeler mi sizi. Yazmak, sevmek demektir. Bir bedeni yazıya dönüştürmek, yazının kalıcılığına dönüştürmektir. Sınırlı harflerin dünyasından sınırsız yazılar ortaya koymanın keyifli sürecidir.

Günün Sözü: Kalpten kötülükler; elin ele, dudağın dudağa değmesiyle atılabilir. Tennessee Williams

Evrenin Kütüphanesinden : Hastalık Adı: Aşırı kiloluluk (Obezlik))

Zihinsel Nedeni: Hayattan korkma. İncinme, aşağılanma, eleştiri veya cinsellikten korunma ihtiyacı duyma. Duygulardan kaçma. Güvensizlik, kendini red etme. Doyum arama.

İyileştirme Mesajı: Duygularımla barış halindeyim. Olduğum yerde güvenlik içindeyim. Kendi güvenliğimi kendim yaratıyorum. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. İdeal kiloyu benimsiyor ve istiyorum.

Günün Yasası : KABUL YASASI

İlişkilerde karşılıklı uyumun sürdürülebilmesi her bireyin görüşü açısından karşıtlığa değil, kabul fikrine dayanır. Karşı fikre saygı duyanlar, o fikri saygıyla kabul ederler ve o fikri bir kazanca dönüştürmeyi ve başarıya ulaşmayı yeğlerler. Size ilk bakışta ters gelen bir fikre bile saygı gösteriniz. O fikri ileri sürenin kimliğinde mutlaka iyi niyetli bir yaklaşım vardır. Etki-tepki yasasının temelinde yatan hangi fikrin daha doğru olduğu değil, her iki fikrin ortak uzlaşma için ne kadar dürüst olduğu gerçeği yer alır. Siz kendinize dürüst iseniz; karşı tarafın size ters gelen düşüncesi, sizin dürüstlüğünüz ölçüsünde sizin açınızdan kazanca dönüşür. Fikir bahçesinde her birimiz kendi duruşumuzla diğer çiçeklerle birlikte bahçenin zenginleşmesine katkıda bulunmalıyız. Fikir bahçesinde tek kalan çiçek olmaktan çok daha iyidir bu zengin çeşitlilik.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..