Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '20

 
Kategori
Blog
 

Yazdıkça Özgürleşiriz

Kim istemez özgür olmayı? Var olduk olalı, en büyük arzumuz, en vazgeçilmez tutkumuzdur özgürlük.

Öte yandan, kimi, özgürlüğüne kavuşmak, bağımsız hareket edebilmek için başını taştan taşa vurup kendini parçalarken… Kiminin umurunda bile değildir tam bağımsızlığı. Özgürlüğü, Fizan kadar uzak, zerre kadar önemli değildir; kendince, kafasına göre hareket edebilmek, davranabilmek.

Özgürlük kaygısızlarını, umursamazlarını es geçip, ilgilisi için, bizi en hızlı, en çabuk özgürleştiren şeyi; yazmayı anlatacağım size. Dileyen bizle kalabilir. Dilemeyene buraya dek geldiği için teşekkür ederiz.

Yazdıkça, özüne dair cesaretin artar. Giderek daha kolay yüzleşirsin kendinle. Sırtına yük, içine dert olan ne varsa; duygusal bagajlarını, düşünsel angajmanlarını sıraları geldikçe, bırakıverirsin yol kenarlarına. Daha hafifleyerek sürdürürsün  yolculuğunu. Daha kendin gibi davranıp, olduğun gibi olmak adına ardı ardına fırsat kapıları açarsın önünde. Koşar adım gidersin yaşam ideallerine. Daha anlamlı kılarsın varlığını. Var olmak, yoluna devam etmek için sonsuz neden bulabilirsin böylece.

Yazmak seni, aslına yakınlaştırdığı kadar, günün getirdikleriyle, hayatın olağan akışıyla da uyumlu hale getirir. Yazıyla her yolculuğundan gururlanırsın. Yazarak pozitifleşirsin, kendinleşirsin çünkü.

Yazdıkça daha rahat düşünürsün. Daha rahat düşünmek, yaratıcı aklını öne çıkarır. Yaratıcı aklını kullandıkça, kırarsın tüm zincirlerini. Engellere posta koyar, çözüm yollarına odaklanırsın. Çözümlere döndükçe yönünü, küçülür problemlerin... Sorunlarınla baş etmeyi öğrendikçe özgürleşirsin.

Bildiğin neden-sonuç ilişkisi yani. Olaylar zincirleme birbirlerini tetikler. Ve sen, mutlu sona ulaşırsın.

Nasıl? Beğendin mi önerimi? Evet, diyorsun ama… Hani, nerde kağıt kalemin? Neden bilgisayarını açmadın hala? Madem aynı fikirdeyiz… Hadi! Yazarak özgürleşelim hep birlikte. Hayatın bize attığı çelmelere inat… Teker teker çalımlayalım önümüze çıkan engelleri.

Canım, ben de biliyorum futbolcu olmadığımızı ama… Hayat bizden Messivari hünerler sergilememizi beklerken… “En azından kenardan olan biteni izlemekle yetinmeyelim. Sahaya inelim, “ diyorum.

Hem Messi’den neyimiz eksik?! O topla, biz sözcüklerle oynarız! O da oyun, bu da oyun! Kalanı yeteneğimize bağlı. Maksat, ayakta, hayatta kalmak değil mi? Ötesini boş verin anasını satayım!

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..