Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '17

 
Kategori
Elektronik
 

Yazıcım Bozuldu Neden Demeyin!

Yazıcımızın bozulması ile birlikte hepimiz sinirli anlar yaşamışızdır. Aslında yazıcılarla yaşadığımız çoğu sorunun oldukça basit çözümleri vardır. Sinirlenmeyi bırakıp birkaç adımda yazıcınızı eski çalışır haline getirebilmeniz mümkündür.

Belli başlı yazıcı sorunları vardır. Bunları sıralarsak; güç kaynaklı sorunlar, yazdırma sorunları, tarama sorunları, mürekkep problemleri, kağıt kullanım sorunları ve ağ sorunlarıdır.
 
Güç Kaynağı Sorunları
Yazıcının ışıkları kısa aralıklarla yanıp sönüyorsa ya da açma düğmesine bastığınız halde ışıklardan hiçbiri yanmıyorsa, kaynaktan güç alamıyor demektir. Bu durumda yazıcının kablolarını çıkarıp tekrar takmalısınız. Prizleri kontrol edin, çalışmayan priz varsa değiştirin ve yazıcıyı kapatıp açmayı deneyin.
 
Yazdırma Sorunları
Yazıcı ile bilgisayar arasındaki kabloları kontrol edin, kopmuş bir kablo olabilir. Ayrıca yazıcının bilgisayara bağlı olup olmadığına bakın. Bağlantı sorunları nedeniyle çıktı alamıyor olabilirsiniz. Kağıt sıkışmış ya da yazıcı kapanmış olabilir. Yazıcıyı kapattıktan sonra kapağını açarak sıkışan kağıdı çıkardıktan sonra tekrar çıktı almayı deneyin.
 
Yazdırma Sorunları
Sınama sayfası yazdırarak yazıcınızın çalışmasını kontrol edebilirsiniz. Sınama sayfası yazdırdığınızda çıkan sonuç sizi tatmin ediyorsa, sorun daha çok bilgisayarda, yazıcının yazılımında ya da kablolardadır. Kendi kendini sınama yapamıyorsanız, mutlaka yetkili servise gitmelisiniz. Bu, sizin çözebileceğiniz bir sorun olmayıp ancak işin uzmanı tarafından kontrol edilmesi gerektiğini gösterir.
 
Tarama Sorunları
Tarayıcının açık olduğundan ve kağıdı doğru koyduğunuzdan emin olun.
 
Ağ Sorunları
Ağ sorunlarında genelde bir kaynaktan birden çok oturum açılmıştır. Bu durum yazıcı ile bilgisayar arasında iletişim kopukluğuna neden olmaktadır.

 

 
Toplam blog
: 15
: 1088
Kayıt tarihi
: 07.08.17
 
 

Bendeniz hayatı varolduğu yerde değilde, uzaklarda yaşayan biriyim. Beni tanımanızı istemem... Su..