Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Yazık, yazık ki yazık...

Üç günde.. 10 şehit.. Türkiye PKK belasından kurtulamadı.. Her baharda hortluyor.. Can yakıyor..

Yollara mayın döşüyorlar.. Karakollara saldırı düzenliyorlar.. Çatışmaya giriyorlar..
Peki bu gücü nereden buluyorlar..O silahları.. Adres belli.. Kuzey Irak.. Kandil Dağı.. Kürt lider Barzani ses çıkarmıyor.. Çıkarmadığı gibi gizli gizli destek de veriyor..

Peki Kuzey Irak’ta durum ne? Barzani’nin güçlü olduğu Erbil’de.. Talabani’nin hakim olduğu Süleymaniye’de..Dohuk’ta, Zaho’da..

Kuzey Irak yeniden inşa ediliyor.. Pırıl pırıl bir yapıya kavuşuyor.. Avrupa kentleri gibi..Peki bu işleri kim yapıyor? Havaalanlarını, yolları, okulları, otelleri, konutları..
Büyük çoğunluğunu biz..Türkler yapıyorlar.. 2003 yılından bugüne kadar Türk müteahhitlerin yaptığı işlerin tutarı 2 milyar doları geçmiş..

Aslan payı bizde yani.. Sadece müteahhitlik hizmeti değil..Her yer Türk mallarıyla dolu.. Çakılan her çivinin arkasında yüzlerce Türk firması, Müteahhitlik firması bulunuyor.inşaat malzemesi satan firmalar var. Ahşap doğrama montaj şirketleri kuruldu. plastik kaplama atölyesi açıldı.

Bu firmalar ne yapıyor? Kentleri sıfırdan inşa ediyor.. Üniversite , okullar , hatta eğlence yerleri yapıyorlar.. Kuzey Irak’a ekonomik olarak girmişiz..Ekonomik gücümüz var..

Siyasi olarak girememişiz.. Peşmergeyi yanımıza çekememişiz.. Baksanıza, Barzani kafa tutmaya kalkıyor.. İleri geri konuşuyor.. İşin kötüsü, konuşma cesaretini buluyor..İkide bir efeleniyor. üç milyon adamı ile koca Türkiye'ye ve onun çok kuvvetli ordusuna karşı mücadele ederim diyerek hava atıyor, gösteri yapıyor.

Biz ne yapıyoruz?

ABD Dişişleri Bakanı Rice’ı arıyoruz.. Barzani’nin kulağını çek falan diyoruz..
Büyük abiden medet umup, aman bizden korkmuyor, biraz sen korkutta
ben halkıma karşı mahcup olmayayım diyoruz..

Gülünç duruma düşüyoruz..

Peki PKK konusunda ne yapıyoruz?

Bir ara PKK’ya karşı koordinasyon kurulu kurulmuştu.. ABD’li general bir iki defa gelip gitti.. İki emekli generali karşı karşıya getirip fuzuli konuşturdular O kadar..
Zaten Başbakan da koordinatörlük kurumunun işe yaramadığını çoktan ilan etti..

Kuzey Irak’a ekonomik olarak girdik..Siyasi olarak giremedik.. İlişkileri rayına oturtamadık.. Gücümüzü , çok şeyler yapabileceğimizi, bu coğrafyanın en güçlüsü bizim olduğumuzu göstererek.. Ama asıl yapmamız gereken askeri olarak girmekti.. Oralara yerleşmek için değil.. PKK’denen pislikten kurtulmak için..

Bu fırsatı da 1 Mart 2003 günü kaçırdık.. Şimdi keşke girseydik diyoruz.. Dizimizi, başımızı dövüyoruz.. Girmeyelim diyenler, demokrasiden, insan haklarından bahsedenler, şimdi her gelen ŞEHİT ( kelle değil ) askerimiz karşısında
vicdanlarınız sızlamıyor mu ? Bunlar sizin sebeb olduklarınız.

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..