Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Yazık olacak Beşiktaş’a

Yazık olacak Beşiktaş’a
 

Konuya uygunluğu


Ben Beşiktaşlı değilim. Bunu futbolla ilgili yazdığım yazıları okuyanlar biliyor zaten. Ancak bu ülkenin spor olarak en büyük camialardan olan Beşiktaş söz konusu olunca sanırım ben de Beşiktaş ile ilgili yazabilirim. Bu yazıyı okuyan Beşiktaşlı arkadaşlar Beşiktaş’la ilgili yazı yazmak bir fenerliye mi kaldı demesinler. Çünkü söz konusu olan yalnızca Beşiktaş değil Türk futbolu. Israrla şunu yazdım Türk futbolu Fatih Terim ve Mustafa Denizli egemenliğini kıramadığı müddetçe en iyi iyimserle geleceği nokta şansın da yardımı ile alacağı günlük başarılardan öte gitmeyecek maalesef.

Fatih Terim yaklaşık üç yıldır Milli Takım’ın başında. Avrupa şampiyonası sırasında gelen günlük başarılarla Avrupa’ya gidiyor masalları ile bir kez daha sözleşmesini 2012 (Üstelik 2010 kadar sözleşmesi varken) kadar uzattı. Yıllık da maaşına oldukça yüklü bir zamla beraber. Şimdiden söylüyorum dünya kupasında grubumuz oldukça zayıf. İspanya'nın dışında rakip yok. Ancak buna rağmen bu gruptan çıkabileceğimiz meçhul. İnanın sokaktaki sıradan bir vatandaş bir kadro yapıp sahaya sürse aynı başarıyı yakalar. Çağdaş futboldan bu kadar uzak bir hocaya verilen paralara yazık. Ancak TFF benim param kimse karışmasın diyor. Bunu söyleyenlerin yarın Dünya kupası finallerine gidemez isek o zaman göreceğiz yüzlerindeki ifadeyi.

Gelelim Beşiktaş’a. Mustafa Denizli’nin hoca olarak çıktığı 3 maş var. İki galibiyet bir beraberlik. Fakat Mustafa Hocanın da anlayışının değişmediği bu üç maçta ortaya çıktı. Yine sistem yok. Yine çağdaş futbol anlayışı yok. Maça göre futbolcuları sahaya diz, kafalarına göre oynasınlar. Ne hücum varyasyonları var ne de belli bir savunma anlayışı. Çünkü böyle bir anlayışları yok. Türkiye’deki futbol takımları güç olarak zayıf olması sebebi ile zaman zaman

Futbolcuların kalite farkından dolayı iyi sonuçlar alacaktır. Ancak uzun vadede Beşiktaş üzülerek söyleyeyim ki en az beş yıl geriye gidecektir. Bereket Beşiktaş Avrupa kupalarından elendi de foyası ortaya zor çıkacaktır. Ancak büyük maçlarda ne olduğu ortaya çıkar. İnanın şansının yardımı ile kazaen Beşiktaş şampiyon olsa bile gelecek yıl hiç kimse Beşiktaş’ın adam gibi futbol oynadığı hiçbir maçı hatırlamayacaklardır. Bütün bunlara rağmen bazı basın mensupları Mustafa Denizli’yi şişirmeye devam ediyor. Neymiş efendim futbolcuların yataklarını bile değiştirmiş. Yok kadroyu küçültüyormuş. Ama Mustafa Denizli Beşiktaş da şu futbol sistemini yerleştirmeye çalışıyor gibi haberleri ise asla beklemeyin. Çünkü Fatih Terim gibi o da bilmiyor. Bilmediği gibi anlamak ve öğrenmek için bir gayret bir çaba da yok maalesef. Neden uğraşsın ki nasıl olsa futboldan bi haber yöneticiler olduğu için bir şekilde kendini pazarlar. Alır milyon dolarları keyfine bakar.

Kısacası YAZIK OLDU BEŞİKTAŞ’A.

Saygılar.

Ali İhsan Uğuz

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..