Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '07

 
Kategori
Siyaset
 

Yazık oldu Benazir'e

İhtiraslar bazen zirveye çıkarır insanı bazen de öyle bir tekme yersiniz ki gürültü patırtı arasında telef olur gidersiniz.Fakat ihtiras olmazsa gelişme de olmaz. Atatürk'ün başına da çok büyük belalar gelebilirdi; ama inanılmaz bir azim ve kararlılık göstererek tüm tehlikelerin çoğu ıskalandı, bazıları da teğet geçti.
Benazir Butto'yu yazmak istiyordum aslında, olayların sıcaklığında bu büyük devlet kadınından bahsetmek istiyordum.

Düşününüz, elinizde her türlü imkan var. Rahatlık batıyor sanki. İngiltere'nin en iyi okullarında okumuşsunuz. Aristokrat bir aileye mensupsunuz. Fakat problemler daha gerilerde başlıyor. Baba Butto siyasete giriyor ve Ziyaülhak adında bir cunta lideri tarafından devriliyor. Sonu idam. Benazir Butto yenilmiyor, mücadeleye devam ediyor.Bir sürü saldırılar, hapishane hayatı, sürgün, bombalama olayları ve ölümden kılpayı kurtulmalar...Ve şimdi acı sona geliniyor.

Şüphe yok ki, O, vatanını seven birisiydi. Batı tipi demokrasiyi savunuyordu. Ülkesindeki din savaşlarının, tarikat savaşlarının, derin devletin, geri kalmışlığın, eğitimsizliğin, kısacası her melanetin farkındaydı.
Yüksek idealleri, bu belaları aşarak gerçekleşmeden hayata gözlerini yumdu.
Yazık oldu...
İnsanlar hala coplanıyor oralarda, hala eziliyor, hapsediliyor, acımasızca işkenceler yapılıyor.
Burada şöyle bir gerçek var:
Acılar üzerine inşa edilen demokrasiler daha sağlam oluyor.
Umarım Pakistan da birgün gerçek demokrasiye kavuşur, derin devletin üzeri beton bloklarla kapatılır.
Kurtuluş savaşında bize yardım eden ve belgeleri halen kayıtlarda saklı bulunan bu onurlu halkın düzlüğe çıkması bizim için bir temenni olacaktır.

Bizim sicilimiz bu konuda hiç de iyi değildir. Adnan Menderes'i asmakla sicil baştan bozuldu. Üstüne üstlük 27 Mayısı bayram olarak kutlattılar. 1960, 1970, 1980..Arada bir küçük çimdiklemeler..Bizim de boş geçen yıllarımız oldu. Bizim de asılan, kesilen, eriyen, çürüyenlerimiz oldu.
Bu olaylar bize altmışlı, yetmişli yılları hatırlatsa da halkımızın bugün daha bilinçli, daha akıllı, daha sağ duyulu, daha demokrat olduğunu görmek geleceğimize olan güveni perçinlemektedir. Bu güven devam ettiği sürece birinci sıradaki terör sorunu çözülecek ve ülkemiz yeni limanlara bayrak açacaktır.
İngiltere'de Pakistanlı bir dostum vardı. Markette alışveriş yaptıktan sonra "anything else brother?" derdi. "Türk" dedin mi akan sular dururdu.
Ve Pakistan'lı dostlar...
Keşke onlar da bu dikenli yolları kazasız belasız atlatsalardı ama olmuyor işte..
Benazir Butto gibi cesur bir DEVLET KADINI'nın canavarlarca katledilmesi nedeniyle Pakistan halkına baş sağlığı diliyorum.

 
Toplam blog
: 38
: 294
Kayıt tarihi
: 26.06.07
 
 

Bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Ülke problemleri hakkında yazmayı ve tartışma..