Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Ankara
 

Yazık oluyor Ankara'ya ve Ankara'lı vatandaşlarıma

Dün akşamki Melih Gökçek ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında tartışma programını pekçoğumuz izlemiştir. Bu konuda gazetelerde, blog sayfalarında çeşitli görüşler, yorumlar okudum. Herkes tartışmayı kendince yorumlamış. Bu konuda ben de pek çok kimsenin vurgulamadığı bir şeye dikkat çekeceğim. Tartışmada doğalgaz sayaçlarının 23 Avro ya da 168 Avro ya da 224 USD olduğu şeklinde iddia ve açıklamalar oldu. Ama bence doğlagaz sayaçlarının şu ya da bu fiyat olması asıl tartışılacak konu değil. Önemli mi? Önemli tabii ama asıl önemli olan Ankara halkının bu sayaçlara ihtiyacı var mıydı? Böyle bir dayatmaya gerek var mıydı? Ya da böyle bir dayatmayı yapmayı gerektirecek gerekçeler var mıydı? Bunun cevabını veremedi sayın Melih Gökçek.
Çalışır sağlam durumdaki mekanik sayaçları, elektronik kontürlü sayaçlarla değiştirmek için geçerli bir nedeni olmalı belediyelerin. Bizim seçtiğimiz belediye başkanlarının da bizim haklarımızı koruması, gereksiz yere cebimizden paralar çıkmasına engel olması lazım. Ama nerdeeeee?
Sayaçları değiştirmek için geçerli neden ne olabilir? Akşam sabaha kadar düşündüm, ben belediye başkanı olsam sadece 2 nedenle değiştirebileceğim geldi aklıma. Birinci neden abonelerden tahsilatta problem olabilir. Aboneler faturalarını zamanında ödemiyorlardır ve E.G.O da bu toplayamadığı paraları Botaş'a ödeyemiyor ve zor durumda kalıyordur. Böyle bir şey kesinlikle yok. Aksine % 99 gibi bir oranla topladığı doğalgaz paralarını sayın Melih Gökçek maalesef Botaş'a ödemeyerek bu parayı Ankara Belediye'si olarak kullanmaktadır. Üstüne üstlük dün akşamki programda doğalgaz sayaçlarını kontürlü sayaçlar ile neden değiştirdiği sorulduğunda büyük bir pişkinlikle doğalgaz bedellerini peşin alıp bankada değerlendirmek istediğinden bahsetti. Yani aslında Ankara Belediye'sinin olmayan Botaş'a ait paraları ödemediği gibi bir de değerlendirmeyi düşünüyor.
Doğalgaz sayaçlarını değiştirmek için diğer neden de ancak bir rant ve menfaat sağlamak olabilir diye düşündüm. Yoksa durup dururken, sağlam ve çalışır durumda olan sayaçları değiştirmek ve üstüne zaten zor durumda olan vatandaştan bir de 300 YTL. almak bana pek mantıklı gelmedi.
Sevgili Ankara'lılar lütfen artık uyanın.3 00 YTL.bana dokunmaz öderim diye bir mantıkla düşünmeyin. Evet belki siz ödeyebilirsiniz ama ödemekte zorlanacak pekçok vatandaşımız olacaktır.
Sizlerin hakkını koruması gereken ve sizlere hizmet etmesi gereken kişileri seçerken tercihlerinizi doğru kişilerden yana yapın. Yazık etmeyin güzel Ankara'mıza ve kendinize.
 
Toplam blog
: 12
: 4957
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

1961 İstanbul Sarıyer doğumluyum. Kültür amaçlı seyahatler ve geziler yapmak, fotoğraf çekmek, tiyat..