Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU

http://blog.milliyet.com.tr/turk35

19 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yazıklar olsun bize!!!!!!!

Yazıklar olsun bize!!!!!!!
 

İnsanda biraz vicdan biraz merhamet olur ya. Nasıl bu kadar duyarsız bu kadar insafsız olduk çıktık anlamıyorum. Ya ben akli dengemi yitirmek üzereyim ya insanlar yavaş yavaş sadece kendileri için yaşamaya başladılar. Biz değilmiyiz özverisi ile övünen toplum. Biz değilmiyiz bir tekimiz bile dünyaya beden toplum? Ee hani nerede kaldı özverimiz sagduyumuz şunumuz ,bunumuz....

Haberleri dinlerken ben hep sinirlenir kötü olurum ama bu sefer bir başka acıdı içim. Kars'ta okula giderken kara saplanmış aracın içinde ağlayan çocuğun göz yaşları sanki birer kurşun oldu saplandı yüreğime. Ağzından dökülen 'üşüyorum' kelimesi bıcak oldu saplandı sırtıma. İşte o zaman yuh olsun bize dedim. Ben de dahil olmak üzere bu çocuğa ve onun gibi binlerce çocuğa bu gözyaşlarını döktüren bizlere yuh olsun, hem de yuhların en büyüğünden. Değil mi ki hala minicik yavrular 'üşüyorum' diye ağlıyor yazıklar olsun..

Sakın ola kimse 'elimizden ne gelir' , 'devletin yapamadığını...' gibi saçma sapan savunmalarla birşeyler demesin. Bazen susmak en güzeli. Zaten alışmışız susmaya. Devem edelim bakalım nereye kadar susacağız.

Ne mi yapabiliriz? İstesek bir tek üşüyen çocuk, bir tek okuluna ulaşamayan ne de bir tek doktora gidemediği için hayatını kaybeden çocuk bırakmayız bu memlekette. Üstelik tüm hortumculara, tüm yiyicilere rağmen.

Saçma sapan programlara bilmem kaç kontur değerinde mesaj atanlar hiç mi vicdanınız sızlamadı o çocuk üşüyorum diye ağlarken? Gelin bağış yapın desek herkes yokluktan geçim derdinden bahseder.

Bu aksam bir kanalda son zamanlarda Türkiyenin en büyük sorunu! haline gelen patavatsız hanımefendinin halk tarafından beğenilip, beğenilmediği oylamasına bile programın ilk yarısında 2 binden fazla oy gelmiş. Her oy 4 sms, 8 kontur değerindeymiş. Çok mu lazım bu bayanın kimler tarafından sevilip sevilmediği. Sanatcıysa yollasın 2 bin tane palto doğuya da göreyim onun güzelliğini. İnsanlar yüzüne on kilo boya sürünce değil insanlıklarını gösterince güzelleşiyor.

Sırf hava olsun diye yüzünüzde on kilo boyayla, bacağınızda dapdaracık kotlarla kamera karsısına geçip'huzur bulduğum için Umre'ye gidiyorum 'diyenler içiniz huzur buldu mu o evlat 'üşüyorum' diye ağlarken? Gelin o Umre paralarını bağışlayın deseydik, içiniz huzur bulmaz mıydı?

Pop star. oryantal star şu star bu star derken her yarışmaya katılım formlarına yatırılan paralarla, gönderilen sms lerle bile kurtulur o çocuklar. Hepsi kurtulmasa kurtulanlar kurtulurda bari bir işe yarar giden paralar.

En çok içimi acıtan İzmir Büyük Şehir Belediyesinin ayıbı. Evet ayıbı. Bana göre bu bir ayıptır. Memleketin diğer ucunda aç, açık gezen bebeler dururken , dünyanın diğer ucuna dilencilik yapmaya gitmek hem de ayıpların en ayıbıdır.

Neymiş 2050 de göreceğimiz İzmiri bu sayede 2015 de görecekmişiz...Sonuç? Ne işimize yarayacak 3-5 günlük fuar? Üniversite oyunları İzmirde yapıldı da ne oldu? Tayland de harcıyacağınız 500 bin dolarla kaç çocuk sıcacık okuluna giderdi, kaç çocuk okul sobasında sıralar yerine kömür yakardı, kaç ambulans alınırdı hesaplamadınız değil mi? Haklısınız ne gerek var ki bunlara. Onlar doğuda biz batıda. Önemli olan İzmirin adı duyulsun, dostlar alışverişte görsün. Tabii hala dostumuz varsa.

İstersek yapabiliriz, her zaman yapmadık mı yine yapabiliriz. Bütün yıldızları kurtaramayız belki ama ya kurtardıklarımız? Onlar yatmez mi? hiç yoktan iyi değil mi?

Bir yandan terörün kökünü nasıl kazırız diye düşünürken bir yandan kendi elimizle kimleri terörün kucağına itiyoruz görme zamanı gelmedi mi?

 
Toplam blog
: 124
: 1137
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Danimarkada yaşayan bir İzmir'liyim. Hiç de sanıldığı gibi yurtdışında olduğum için milliyetçi değil..