Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '12

     
    Kategori
    Yazılım
     

    Yazılım ve arama motorları

    Bu blogumda yazılım ve arama motorları hakkında bilgi vermek istiyorum. Yenilik ve teknolojinin nimetlerinin getirmiş olduğu güzelliklerin yanında eksi yönleride malesef bulunmaktadır. Kişiler veya kurumlar web tasarım yaptırdıklarında işlerinin bir anda tavan yapacaklarını sanırlar. Bu " sanma " olayıda çevresindeki kazanan firmaların söylediklerinden ibarettir. Web hizmeti yapan firmalar genellikle müşterinin istediğini yaparlar. Müşteri tasarımı kendi beğenir, özelliklerini kendi beğenir detayları kendi seçer tamam tam istediğim gibi der. Yazılım firması ise müşterinin istediklerini beklentilerini karşılmak durumundadır.

    Buraya kadar herşey normal.. Ancak çogu kullanılan altp yapı, karmaşık yorucu gereksiz kodlamalar, arama motorlarına uygun olmayan teknik alt yapı yüzünden istenilen sonuça hiç bir şekilde ulaşılamaz.

    Arama motorlarının düşündüğü binlerce aynı sektörde firma varken sizin onlardan farkınız olacak ki ticari kelimelerde arandığında sizlere müşteri gönderelim.

    Yani hantal bir altp yapı gereksiz spam niteliginde kodlamalar,güncel olmayan sabit siteniz olursa siz kesinlikle müşteri ağınızı unutun.. Bunu ben değil arama motorları söylüyor.

    Farkınızı gösterin, spama girmeden güncel konular girin.. Websitenizi arama motorlarına uygun olup olmadıgını ve eksik hatalarının olup olmadığını kontrol ettirin.. Başarı için doğru ve gerekli olan alt yapı çalışması olmassa başarı gelsede fazla sağlanamaz.

    Spam nedir ? örnek verelim.

    Yazdığınız metinlerde hedef kelimeye yönelirseniz tüm arama motorlarının sevmediği bir davranışta bulunursunuz.

    Örnek olarak  konu başlığımız evden eve taşıma;

    Evden eve taşıma bizde ucuzdur. Evden eve taşıma için bizi arayın. Evden eve taşıma hemen arayın...

    gibi evden eve taşıma kelimesini böyle peş peşe kullanırsanız evden eve taşıma kelimesinde spama girer hiç bir şekilde önemsenmezsiniz.

    Ticari olarak kazanmanız için yaptınız işleri hizmetleri  detaylı ve uzun metinlerle yazın. Spama a girecek şekilde kesinlikle kelime geçirmeyin. Doğal metinlerler doğal içerikleri google ve diğer arama motorları çok sevmektedir.

    İçerikleri kimseden çalmayın.. Kimseden içerik koplayamayın.. Sadece kendinizi kandırırsınız. Arama motorları yazıyı kim yazdığını çok iyi biliyor. Bu sayede kopya içerik olan siteyi hiç sevmez...

    Link tarlası olan heryere linklerini yazmayın.. Programlarla backlink çalışması kesinlikle yapmayın.. Backlink satanlardan alınan toplu backlinklerin bir faydası olmadıgı gibi arama motorlarında hep yok olma cezası vardır.

    Sosyal paylaşım ağları facebook youtube google blog  gibi paylaşım ağlarından hizmetlerinizi kampanyalarınızı güncel duyurmaya çalışın..

    Gizli metinler gizli linkler vermeyin.. Bunlarda cezalara girmektedir. Arama motorlarını kandırmaya çalışıyorsunuz diye algılanmaktadır.

    Alakasız sitelere link vermeyin. Yorum yazabileceginiz sitelere Website : kısmına sitenizin linkini vermeyin.

    Ücretsiz blog ve ücretsiz firma rehberlerine şirketinizi duyurun..

    Sitenizi günlük veya 1hafta içerisinde içerik girerek güncelleyin..

    Bunları yaptıgınız takdirde websitenizde uyumlu olursa başarıyı çok kısa sürede göreceksiniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 185
    Kayıt tarihi
    : 27.07.12
     
     

    1978 Amasya doğumluyum. İstanbulda yaşamaktayım. İş olarak;  Bilişim ve yazılım sektöründe çalışm..