Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

YAZIN CİLDİNİZ...

YAZIN CİLDİNİZ...
 

Salatalıkla cildiniz ışıldasın


Merhaba , bu hafta 8.Ağustos.2015 tarihli Akşam Gazetesi'nde yayınlanan yazımı sizinle paylaşıyorum.Tayland'la ilgili oldukça ayrıntılı hazırladığım yazılarımı ise henüz bitmedi. Biter bitmez sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum :)

Sağlık,neşe ve mutluluk dolu günler dileklerimizle...

Dr. Yasemin Arslan

www.estetikklinik.com

                                    YAZIN CİLDİNİZ İÇİN DOĞRULAR YANLIŞLAR

       Yazın çok sıcak ve nemli günlerde cildimize özen göstermenin tam da vakti ! Üstelik güneşe daha fazla maruz kaldığımızdan bu bir lüks değil zaruret !Cildi en fazla yaşlandıran etkenlerin güneş ışığı ve sigara olduğunu söylersek hiç de yanılmış olmayız . Yaz aylarında hatta tüm yıl boyunca sağlık kazanmak ve D vitamini sentezlenmesi için de güneş gerekli. Bu ne yaman çelişki dediğinizi duyar gibi oluyorum JBazı basit kuralları uygulayarak hem kendinizi hem çocuklarınızı güneşten tam anlamıyla faydalanabilirsiniz :

  • Güneşe çıkmadan yaklaşık yarım saat önce güneş koruyucu mutlaka sürün ve iki-üç saate bir tekrarlayın.
  • Yüzünüz ve çocuklarınız için vücudunuza kullandığınızdan daha yüksek koruyucu faktörlü kremler kullanabilirsiniz.
  • Bronzlaştırıcı solüsyon ,oksijenli su,kola vb sürüp cildinizde yanık oluşturmak yerine  ” güneşten koruyucu krem” kullanın.
  • İyi bir koruyucu krem sizi  hem UVA hem de UVB ışınlarından korumalıdır.
  • Her ne kadar güneş kremi sürseniz de hiçbir krem sizi %100 koruyamaz , bu yüzden 11.00-15.00 arası mümkün olduğunca direkt güneş altında olmaktan kaçının.
  • Geniş kenarlı şapka ve büyük güneş gözlükleri kullanın.Güneş gözlüklerinizde UV(ultraviole) filtresi olursa iyi olur.
  • Güneş lekelerini her ne kadar kimyasal peelinglerle giderebiliyorsak da hiç oluşmamasını sağlamak daha iyi .
  • Açık renkli, ince kumaştan,sentetik içermeyen giysileri tercih edin .

 

Güneşlenmekten başka çok önemsediğimiz bir diğer konu da su. Yazın terlemeyle birlikte vücudumuzdan daha fazla sıvı kaybı olduğundan buharlaşan bu suyu mutlaka yerine koymalısınız.Ancak susuzluğunuzu gidermek için SU için ! Hiçbir şey susuzluğunuza su gibi gideremez .Farklı lezzette ve sağlıklı su için ise sürahinin içine birkaç dilim limon,taze nane veya salatalık koyabilirsiniz. Meyve aroması isterseniz zevkinize göre birkaç dilim meyve koyduğunuz sürahinizi buzdolabında tutabilirsiniz.Ferahlatıcı ,serin ve sağlıkla dolu olduğundan kuşku duymayın JSusadığınızı hissettiğinizde bedeniniz epeyce  susuz kalmış demektir bu sebeple susamayı beklemeyin.Gece yatmadan önce içeceğiniz bir bardak suyun ise değme güzellik kremlerine yakın işe yarayacağını da aklınızdan çıkartmayın.

 

Beslenme ve cilt güzelliği arasında sıkı bir bağ olduğunu hepimiz biliyoruz.Hayvansal gıdalar ve kurubaklagiller cildi sağlamlaştırırken antioksidan özellikte olan taze sebze ve meyveler güzelleştirir.Bu konuya ayrıntılı olarak  “Doktor Kardeşlerle Eğlenerek İnterAktif Zayıflama “ kitabımızda da değindik.Mevsiminde meyve sebze tüketmenizi yine burada da hatırlatalım.

 

Yazın kliniklerde cildin ihtiyaçlarına göre yapılan cilt ve vücut  bakımları çok popüler.Üstelik bu tür bakımları tatilden önce ve tatil dönüşü yaptırmak çok faydalı. PRP ve yüze minik vitamin-kollajen enjeksiyonları da  ışıldayan sağlıklı bir cilt için ideal.

 

Tüm cilt tiplerine uygun ,pratik bir maske tarifi de verelim.Üstelik tam da mevsiminde bir sebze salatalıkla.

Yarım salatalığın kabuklarını soyup blenderdan geçirin,üzerine bir kaşık yoğurt ekleyip karıştırıp bekletmeden göz çevresi hariç  yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika bekleyin ve suyla durulayın.Ardından soymuş olduğunuz kabukları yüzünüze koyun ,10 dakika bekleyin ve hafifçe durulayın.Cildinizin yumuşadığını ve nemlendiğini göreceksiniz.

Sağlıklı,neşeli, güzelliklerle dolu bir hafta sonu dileğiyle …

Dr Yasemin Arslan

 

  

 
Toplam blog
: 25
: 148
Kayıt tarihi
: 05.02.15
 
 

Dr.Yasemin Arslan Bursa Gemlik doğumludur. Sırasıyla Bursa Kız Lisesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..