Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '18

     
    Kategori
    Genel Sağlık
     

    Yazın Saç Ekimi Yaptıracaklar Dikkat!

    Yazın Saç Ekimi Yaptıracaklar Dikkat!
     

    yazın saç ekimi yaptıracaklara öneriler


    Havalar ısındı. Yaz sıcakları kapıda... Türkiye'de son 10 yıldır gün geçtikçe yükselen saç ekimi operasyonları sayısı, başarısıyla doğru orantılı bir şekilde ilerliyor....Türkiye'nin ve doktorlarımızın bu konuda başarıları ortada... Ülkemize saç ekimi yaptırmak için gelen turist sayısı gün geçtikçe artıyor ve sağlık turizmi adına çok ciddi bir hareketlilik söz konusu... Saç dökülmesi ve kelleşme sorunu ile ilgili saç ekimini çözüm olarak tercih edenlerin sayısı da artıyor... 

    Saç ekimi, kelleşme sorunu yaşayanlar ve bu durumu kafasına takanlar için oldukça başarılı bir çözüm yolu oluyor ancak saç ekiminin  de istenilen sonucu verebilmesi için bazı noktalara dikkat edilmei gerekiyor... 

    Yaz sıcakları saç ekimi için iyi değil...
    Bu konu çevremde de sıklıkla konuşulmaya devam ettiği için bu konuda açıklayıcı ve bilgilendirici bir yazı yazmayı gerek gördüm. Saç ekimi operasyonları kapalı ameliyat odası ortamlarında gerçekleştirilir ancak mevsim yine de operasyon sonucuna etki edebilmektedir.

    Yaz sıcaklarında saç ekimi operasyonu yapılır mı sorusunun cevabı evettir, tabiki saç ekimi yazı kış ya da bahar mevsiminde yapılabilir ancak yeni ekilen saçlarınızı aşırılardan korumanız şarttır. Saç ekimi için ideal mevsimin sonbahar ya da kış olduğunun söylenmesinin sebebi hastanın, konforunun engellenmemesi ve olası olumsuzlukların yeni ekilen saç köklerini kötü etkilememesidir. 

    Her mevsimin saç ekimi için avantajları ve dezavantajları vardır. Bu sebeple yaz mevsiminde de saç ekimi yaptıracak olan kişilerin oldukça dikkatli olması gerekmektedir. 

    Öncelikle kafa derinizi güneşten koruyun...Gün içerisinde fark edemeyiz ancak yazın güneş kafamızın tepesini iyice ısıtır. Bu ısı değişimi ve daha çok hassas olan saç köklerimizin güneşten gelen yoğun uv ışınlarına maruz kalması saç köklerimizi olumsuz şekilde etkileyebilmektedir.

    Toz yeni ekilen saçlarınızın nefes almasını engeller... Yazın sıcağında kuru toprak ve tozlar hafif bir rüzgarla havalanır. Kumsalda bulunmak, çok ince kum tanelerinin saç derimizdeki gözenekleri hızla kapanmasına sebep olur. Yazın saç ekimi yaptıran kişierin, gereksiz yere sokakta gezinmemesi, kumsalda oturmaması, toz toprak alanlardan uzak durması tavsiye edilir. Özellikle ilk 10 gün bu konuya dikkat edilmeli, zorunlu durumlarda bol bir şapka ile ekim yapılan alanlar korunmalıdır. 

    Deniz ve Havuza Gidilmemesi gerekmektedir.... Yazın saç ekimi yaptırmayan kişilerin temel sebebi, yazın deniz ya da havuzdan uzak durmaları gerekmesidir. Saçın durumuna göre bu süre 2 ay ile 4 ay arasında sürebilir. 

    Saç ekimi sonrası bol bol su içmek, ödem oluşmasını engellemek amacıyla önemlidir, böylecek ekim sonrası alın bölgesindeki oluşabilen şişliğin çok daha hızlı ortadan kalktığı görülür. Yaz sıcaklarında yapılan ekimlerde ise, su içme oranının biraz daha arttırılması gerekir. 

    Saç ekimi operasyonu başarısı bazı ufak etkenlere bağlıdır. En iyi saç ekimi sonucu, operasyon sonrası hastanın kafasını bir yere çarpması ya da dokundurması sonucu bozulabilir, o bölgedeki canlı hücreler ölürse yeni ekim ya da düzenleme gerekebilir. Dolayısıyla saç ekiminden iyi sonuç almak isteyen kişilerin bu anlamda üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir.  

    Saç ekimi operasyonu sonrasında doktorunuzun tavsiyelerini dikkatlice dinleyin ve onlara özenle uymaya çalışın.

    Semih Erdoğan

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 85
    Kayıt tarihi
    : 04.04.17
     
     

    Emekli Doktor - 2 Çocuk Babası -     Blog Yazarı - İnternet Sitesi Sahibi      1960 yılında Mersi..