Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '16

     
    Kategori
    Beslenme / Diyet
     

    Yazın son tatilini altın bronzluğunda bir tenle bitirmeye ne dersiniz?

    Yazın son tatilini altın bronzluğunda bir tenle bitirmeye ne dersiniz?
     

    Yaz aylarının son demlerindeyiz. Tatilde herkesin hayali kızarmadan -amiyane tabirle- ıstakoza dönmeden bronzlaşmak, ışıl ışıl parlayan bir ten. Tatil dönüşünde ise bronzluğumuzu bronlaşmanın ana sebebi, UV ışığına maruz kalan derinin melanin üretimini arttırması. Peki bunun için bazı besinlerin size yardımcı olacağını söylesek, ne dersiniz! Yiyerek bronzlaşmak hiç de fena fikir değil gibi.

     

    Doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmış bir güneş banyosunun vücudumuza faydaları saymakla bitmez. Bunların en önemlileri güneş ışığı vücudumuzdaki kırmızı kan hücrelerinin üretimini uyarır ve böylelikle vücudumuzun tüm bölgelerine oksijen akışı sağlanmış olur. Anemikler doğru güneşlenmeye! 

     

    Ülkemizde yaşayan her 10 kişiden 7'sinde D vitamini eksikliği var. Besinler dışında üretimini sağlayabileceğimiz en önemli kaynak güneş. Vücudumuzda bulunan doğal kolesterol güneş ışınlarının etkisiyle D vitaminine dönüşür.

     

    Bunun dışında yapılan çalışmalarda güneş ışığının depresyona iyi geldiği belirlenmiştir.Belki de kışın düşük olan modumuzun sebebini bu bilgi açıklıyordur, ne dersiniz?Tabii bunları sağlıyor olmak için doğru besinleri tercih etmek şart.

     

    Su: Öncelikle günlük su tüketimi çok önemli. Güneşlenirken kaybettiğimiz suyu yerine koymak ve cilt sağlığımızı korumak için bu dönemde 2,5 lt 'nin altına düşmemeliyiz.

     

    Temel yağ asitleri : Melanin salgısını arttırarak bronzlaşmayı sağlıyor. Ayrıca vücudumuzda üreilmediği için besinlerle almak şart. Bunlar; keten tohumu, ceviz, soya fasulyesi, kabak çekirdeği, hindistan cevizi, balık yağında bulunur.

     

    D vitamini :Yumurtada, yağlı balıklarda bol miktarda bulunur.

     

    E vitamini : Hem cilt sağlığımızı korumak hem de sağlıklı bronzlaşmak için önemlidir.Badem, fındık, ceviz, zeytin ve zeytinyağında bulunur.

     

    A vitamini (karoten) : Havuç, kavun, domateste bulunur.

     

    Tirozin : Özellikle pirinçte yüksek miktarda bulunur. Pirinç kepeği, esmer pirinç veya siyah pirinç tüketerek bu aminoasiti de sağlayabiliriz.

    Son olarak güneşin zararlı etkilerine maruz kalmamak için antioksidan tüketmeliyiz. Yeşil çay, berry ailesinden koyu renkli meyveler,saf kakao antioksidan içeriği yüksek besinlerdir.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 60
    Kayıt tarihi
    : 20.07.16
     
     

    Dyt.Şeyma Neriman Bilmen, 1991 yılında Kahramanmaraş'ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimi burada ta..