- Kategori
- Deneme
Yazın Yemek Çabuk Pişer
Herkes bilir de hani pek dillendirilmeyince…
Avantaj; zamandan, yakacaktan.
Maliyet ve süre hesabında dikkate alınmalı.
Neden açık; iklimin katkısı.
“40-50 derecede ateş bile gerekmez Korkut”
O kadar da değil.
Sıcakta yemeğin daha kısa sürede piştiğini bilmemiz yeterli.
Malzeme sıcak olur; suyu, ortamı.
Çabuk kaynar, kolay pişer.
Yalnız kısık ateşte hani kendiliğinden, buharla ağzımıza layık…
Yalnız işte bu zor olabilir; çünkü pişmenin kontrolü pek bizde değildir.
Bir de harici sıcakla pişme yemeğin tadına etki edebilir; havanın kokusu siner.
Bilmediğin alanlara daldın yine Korkut.