Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '21

 
Kategori
Deneme
 

Yazın Yemek Çabuk Pişer

Herkes bilir de hani pek dillendirilmeyince…

Avantaj; zamandan, yakacaktan.

Maliyet ve süre hesabında dikkate alınmalı.

Neden açık; iklimin katkısı.

“40-50 derecede ateş bile gerekmez Korkut”

O kadar da değil.

Sıcakta yemeğin daha kısa sürede piştiğini bilmemiz yeterli.

Malzeme sıcak olur; suyu, ortamı.

Çabuk kaynar, kolay pişer.

Yalnız kısık ateşte hani kendiliğinden, buharla ağzımıza layık…

Yalnız işte bu zor olabilir; çünkü pişmenin kontrolü pek bizde değildir.

Bir de harici sıcakla pişme yemeğin tadına etki edebilir; havanın kokusu siner.

Bilmediğin alanlara daldın yine Korkut.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..