Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '16

 
Kategori
Blog
 

Yazıyor olmak!

Yazıyor olmak!
 

O yok bu yok şu yok! Ne var? Aklı evvelin biri çıkar, "din yok", der. Senin atan Havva ile Adem değil mi? Peki, Adem, peygamber değil mi? Neyin itirazı o halde!?

Bir diğeri, "evrim yoktur, bu dinsizliktir",der. Fesubhanallah..Birincisi, madem Allah inancın bu kadar yüce? Peki, Allah'tan izin alınmadan, "şeytan, melek, insan, gavur, müslüman vs..", tek bir canlı konuşabilir mi!?

Bir diğeri, "efendim, evliya, ermiş, eren, kuran, kitap, peygamber diye bir şey yok"..İyi de çok akıllı varlık, bunca yıldır yaşayanlar kimler!? Yaşanmış ve halen yaşanmakta olanlar nedir!?

Konuşmuş olmak için konuşmak, yazmış olmak için yazmak, yorum yapmış olmak için karalamak..

Yazık ama! Kişiliğe, karaktere yazık. 

Bilmiyor olmak, sevmiyor olmak, kıskanıyor olmak; Yok olduğu anlamını taşımaz. Kötü olduğu anlamını taşımaz. Yazarlık, kişisel hırsların dışavurumu amaçlı ortalığı pisletmek değildir.

Doğrular farklı olabilirler. Fakat "Hakikat değişken değildir"..

Şöyle ki; Gün içerisinde "güneş, doğar ve batar ve tekrar doğar..". "Güneş battı", demek, yanlış ve yalancılık değildir ve de ortak kabuldür. Yani, doğrudur. Ve fakat, HAKİKATTE, "Güneş, doğmaz ve de batmaz". İşte bu da hakikattir.

Akıl; denilmek isteneni anlamaktır. Farkındalık, algılamak, kavrayış, zekavet, feraset, ön görü, durugörü, basiret, ufku geniş olmak vb.

Ben kabul etmiyorum, öyleyse yok. Sen önce kendini kabul et. Şayet başarabilirsen, yaz, kardeşim..

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..