Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '15

 
Kategori
Deneme
 

Yazmak!

Yazmak!
 

Kendimizi yalnız hissettiğimiz zamanlar olur hani. Kimsenin bizi anlamadığını düşündüğümüz ya da kendimizi anlatacak doğru cümleleri bir türlü bulamadığımız… İşte öyle zamanlarda yazmak en sevdiğim şey. Dile getiremediğim kelimelerin bir bir kâğıda dökülüşünü izlemek, kendime bile söylemediğim en gizli kelimelerin anlam bulması belki de beni yazmaya iten.Kelimelerin kalbimden, kağıda dökülüşünü izlemeyi seviyorum belki kim bilir. Kendimi hem anlatmanın hem de anlamanın en güzel yolu yazmak..

İnsan kendi davranışlarına, konuştuklarına ve yaptıklarına bile çoğu zaman anlam veremezken, başkalarını anlaması, anlamaya çalışması ne zordur. Çoğu zaman tam da bu noktada çıkmaza düşüyoruz, ilişkilerimizi yönetemiyoruz. Karşımızdakini anlamak değil, sadece kendimizi anlatmak, anlaşılmak istiyoruz. Ancak unutuyoruz her insanın kendine özgü, kendine özel olduğunu.  Sevdiğimiz insanları bazen oldukları gibi değil, bizim istediğimiz gibi görmeyi istiyoruz.

Kendimizi anlatma çabası içindeyken ne karşımızdakini anlıyoruz ne de kendimizi anlatabiliyoruz. Kaçacak, yalnız kalacak yerler arıyoruz sonra kendimize, sessizce gözyaşlarımızı dökebileceğimiz..

Ne gidilecek bir yer bulabiliyoruz kendimize, ne de konuşacak kimse. Öyle zamanlarda tanıdık bir yürek arıyor insan; susarak da anlaşabileceği. Hiç konuşmadan tüm hikâyesini, en özel duygularını anlatabileceği..

Yazmak… Tam da böyle zamanların çıkış noktası, hatta kaçmanın en güzel yolu.

Hayat karmaşası dedikleri bu olsa gerek. Herhalde hep bu şekilde hissetseydik, yaşamaya devam edemezdik. Zaten önemli olan da bu değil mi? Tüm duygularını özgürce yaşayıp, gülümseyerek devam etmek yola….

 

 

 
 
Toplam blog
: 14
: 154
Kayıt tarihi
: 02.06.15
 
 

1989 doğumluyum. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde sosyoloji bölümünde yüksek lisans öğrencisiyim..