Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

YAZMAK SİHİRDİR,, DENE..

Ajanda kullanmak veya günlük planlama amacıyla yanında yapılacaklar kağıdı taşımak derhal başlanılması gereken (belki de geç kalınmış) bir alışkanlıktır, inana bana..
Zira bu şey seni,, sırtına fazladan yüklenecek birçok stres kaynağından kurtarır ve yazmış olmanın garip sihri, onları daha az korkutucu hale getirir..
Diğer yandan (lafa gelince) "temel değerler listemin en üstünde ailem var" diyorsan; bunu kuru kuruya da söylemek hiç bir işe yaramaz emin ol.
Zira ailenle geçireceğin zamanı da bu günlük zaman programına yıldızlı başlıkla işleyip işlemediğindir önemli olan.
"Fiziksel sağlığım çok önemli" diyorsan, ispatı günlük programın içinde olmalıdır; haftanın şu kadar günü şu kadar ve hatta şu saatte yapılacak şeklinde yer alıp almaması bu şeye verdiğin önemin gerçek derecesini gösterir: Programında yazılı değilse, sen de o (sağlığına yeterince değer vermeyen) erteleyici hayalperestlerdensin demektir, üzgünüm..
Kişisel gelişim ve değerlerimizle yaşamanın bizin için önemli olduğunu (sadece) söylüyorsak; programımızda buna dair bir iz, bir fikir bulunması gerekir, yoksa hayalden öteye gidemeyiz, kendimizi boşuna kandırmayalım; kaybettiğimiz zaman da cabasıdır maalesef..
Eğer günlük bir programın yoksa, en köklü değerlerinle uyumlu gerçek bir kişisel başarı ya da mutluluk olasılığı; sadece şansın insafına kalmış demektir.
Demek istediğim; eğer yaptıklarınla kişiliğin arasında bir boşluk varsa, bunu en iyi günlük programın gösterecektir.
Mutluluk ve kişisel gelişimine dair
günlük yükümlülüklerin ve
en köklü değerlerin arasında uçurum
ne kadar büyükse
hayatın o kadar az yolunda gider ve
sen o kadar çok kendinden başka herkesi suçlamaya devam edersin.
Ve elbet mutsuz hissedersin kendini. Neden mi? Özün ve sözün arasındaki uçurum sebebiyle, zira yaptıklarınla sözlerin arasında tutarsızlığın; sen değilse bile bilinçaltın farkındadır..
O halde bugün (yoksa eğer) şık ve kullanışlı bir ajanda al kendine ve günlerini programlamaya, yazının sihrini deneyimlemeye başla.. Gerçekten neye değer veriyorsan önce, düşün ve neyin peşinden gitmen, neye zaman ayırman gerektiği konusunda programla onu, yaz..
Etrafındaki herkes konuşur bunu görüyorsun, ama kolay olandır konuşmak.
Hayalindeki Sen ya da hayata ulaşabilmek ya da hali hazırda onu yaşamak için zamanını programlamalı ve temel değerlerini önceliklerini ona eklemelisin, zaman kaybetmeden artık..
Sadece bu program kim olduğunu ve
nereye gittiğini söyleyebilir..
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..