Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '11

 
Kategori
Kitap
 

Ye, dua et, evlen

Ye, dua et, evlen
 

Bir aşk, iki boşanma, bir evlilik… Önceki evliliklerinin sancılı bir boşanma süreciyle sonlanmasından sonra, evliliğe küsmüş bir kadın ile bir erkeğin yine evlilikle neticelenen aşkları.

Sonsuz bir sadakatle birbirine bağlı bu çift, kötü sonuçlanan birer boşanmanın kurbanları olduğundan şartlar ne olursa olsun bir daha evlenmemek için yemin etmiştir. Ama kader, ağlarını örer ve Amerika'ya giriş yaptıkları bir anda Felipe'nin sınır dışı edilmesi planlarını altüst eder. Gilbert, ya evlenip Felipe'yi Amerika'ya getirecek ya da onu sonsuza kadar kaybedecektir. Söz konusu evlilik olduğunda sadakat, özerklik, gelenek, sosyal beklentiler, eşleri bekleyen sorumluluklar ve en önemlisi boşanma riski göz ardı edilmemelidir.

Gilbert'ın yazmış olduğu bu eser aşkın tüm karmaşıklığına ve sonuçlarına rağmen yaşanması gerektiğinin en güzel örneğidir. Evlilikle ilgili geçmişi ve şimdiyi göz önüne alarak bir çok kitap okumuş, evli çiftlerle konuşmuş ve bu kitabı yazmıştır.

Farklı kültürlerdeki evlilikleri, tarihi, insanların değişik karakter yapılarını inceleyerek faydalı ve mantığa uygun öğütlerde bulunmuş. Elizabeth Gilbert “ye, dua et, sev” kitabıyla rekorlar kırarken, “ye, dua et, evlen” kitabı ile 155 Haftadan fazla New York Times, Amazon ve Barnes and Noble'ın çok satanlar listesinde 1 numara olmuştur.

Özellikle evlilik fikrine korkuyla yaklaşan, ön yargılı olan ve hatta soru işaretleriyle dolu olanların bu kitabı okumalarını tavsiye ederim. Korkular, olumsuz fikirler yerini mantık çerçevesinde alınacak yeni kararlara bırakıyor. Yaş farkının konu olduğu ilişkilere de sıklıkla değiniliyor. Liz ve Felipe’nin arasında 17 yaş olması ilişkilerini bazen olumlu yönde bazense olumsuz yönde etkiliyor. Ancak göz ardı edilemeyecek aşklar bunun üstesinden geliyor. Bu kitap aynı zamanda bu konulara da ışık tutuyor.

Çoğunluğun seveceğini düşünerek, yazara ait okuduğum bu ikinci kitabı da paylaşmak istedim.

Umarım faydalı olur.

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..