Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yedi derya

Yedi derya
 

Pazar günü Yedi derya Türk Halk Müziği Korosu’nun gecesine katıldım. Gece Şişli Kültür Merkezi salonundaydı. Akşam saat yedi civarında ordaydık ve gecenin ilk dakikaları “sigara içmek yasaktır” levhalarının bulunduğu tek bekleme salonunda göz gözü görmeyen bir odada başladı.

İstanbul’un önemli bir ilçesi olan Şişli; Belediyesi tarafından öncü bir ilçe olarak lanse edilen, kafeler de bile ayrı olmasına itina gösterilmesine rağmen Kültür merkezine hiç yakıştıramadım duman altı olmak beni çok üzdü. En vahimi de sigara içenlerin yanlarında bir de çocukları da vardı. Kendilerini düşünmeyen anne babaların çocuklarını düşünmeleri gerekmez miydi...

Gerçi gecenin nikotinsiz bölümüne geçince yani Yediderya korosu ilk türkülerini söylemeye başlamasından sonuna kadar nefis geçti. Her yöreden Türkülerle gönlümüzü okşadı Yedi derya.

Korodan sonra herkes yakınını kutlamak için yine “sigara içmek yasak” (!) olan salona geçince manzara tahmin edeceğiniz gibi kötüydü nikotin kokusu ve dumanı tüm güzelliği yok ediverdi. Ayak üstü kutlamayı yapıp kendimizi zor sokağa attık.

Lütfen biraz daha duyarlı olalım. Lütfen kendimizi düşünmüyorsak bile geleceğimiz çocuklarımızı düşünelim. Öncelikle kendimiz zehirlemeyelim ve örnek olmayalım.

Ve Şişli Belediye Reisi Sayın Mustafa Sarıgül şikayetimi dikkate alın lütfen....

Güzel bir etkinlikten arta kalan duygularımı paylaşmak istedim. Türkü gibi yaşamanız dileğiyle.

Geceye emeği geçen herkese teşekkürler.

09/04/2007

 
Toplam blog
: 74
: 832
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

Şiir yazmaya çalışan, müzik dinlemeyi seven, Fotoğraf çekmeyi seven, Doğayı ve içinde barındırdık..