Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Yedi Kocalı Hürmüz'den, Yedi "Kocalı" HDP'ye...

Yedi Kocalı Hürmüz'den, Yedi "Kocalı" HDP'ye...
 

internetten alınmıştır


Yedi Kocalı Hürmüz'ü biliriz... Kültür hayatımızın en aykırı müzikallerinden biridir... Şundan ki, genellikle biz de çok eşlilik deyince erkek anlaşılır ama bu oyun da kadın birden çok eşe sahiptir.

Yarı ciddi, yarı komedi oyunu biliyoruz... Şimdi bunu geçelim... Asıl şu günlerde HDP Eşbaşkanı'nın oynadığı "Yedi Kocalı HDP" oyununa bakalım.

Suriye merkezli kaosu kendileri için "devlet kurma" fırsatı olarak gören bölücü hareket, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararlı duruşu karşısında tutunacak dal arar oldu.

Peki, bu "dal" nereye tutanacak; elbette bölge üzerinde emperyalist emelleri olan küresel güçlere... Bunlar da ABD, Rusya, Almanya, Fransa... vesaire...

İşte, HDP'nin Eşbaşkanı Selahaddin Demiştaş, son aylarda kendilerine yeni "eş"ler bulmak için, emperyalist kapılarını aşındırıp duruyor.

ABD'ye gidip söz kesiyor, Rusya'ya gidip nikah kıyıyor, İranla "muta nikahı" zaten var; Pensilvanya'yla da "nikahsız" idare ediyor...Şimdi de Fransa'ya gidiyormuş Sayın Eşbaşkan, galiba onlarla da "nişan" yapacak...

Daha bunun İngilteresi, Çin'i, Almanya'sı (galiba Almanla da yüzük takmıştı) var... Sonuçta yedi tamamlasın ki, bu çok eşli "oyun" sahnelensin...

Demirtaş buralara gidip ne istiyor?...

Özgürlük mü, demokrasi mi, güvenlik mi, insan hakları mı?... Selahaddin Demiştaş kapılara gittiği bu ülkelerden ne istiyor gerçekten de??

Türkiye Devleti bunlara özgürlük mü vermiyor, devlete "katil" diyecek kadar özgürken; demokrasiden yana bir sıkıntıları mı var, TBMM çatısı altında terörist ağzıyla konuşurken; insan hakları eksikliği mi var, Kürtler insanların evlerini başlarına yıkanken; güvenlik sorunları mı var, memleketi terörize edenler bizzat kendileriyken!!

Selahaddin Demirtaş'ın Rusya'dan ne istediğini az çok biliyoruz... Rusya'dan aldıklarıyla şu anda Güneydoğu şehirlerinde asker polis vuruluyor... Amerika'dan gelen insansız hava aracı da ele geçirilidi...

Acaba Fransa'dan ne istiyecek?

Fransız savaş sanayiinin hangi alanda uzmanlaştığın ben pek bilmiyorum... Suikast silahı mı, bomba mı yoksa tank mı, uçak mı?? Bunlardan hangisi isteyecektir Demirtaş Fransadan... Hani "nişan hediyesi" olarak!!

Zira, diğer emperyalist ülkeler de olduğu gibi, HDP Eşbaşkanı'nın Fransa'nın kadim değerlerinden olan, "özgürlük,adalet, musavat"la ilgisi olmadığını yukarda anlattım...

Sayın Demirtaş, Fransızlara şunu mu söyleyecek: Bize silah verin de ülkemizdeki terörü daha da artıralım, Türkiye'yi bölelim ve sizin "dostunuz"olacak bir Kürt devleti kuralım.

Herhalde bunu söyleyecek... Tıpkı Rusya'ya, Amerika'ya, Almanya'ya söylediği gibi...

Yok, yok... Bu "Hürmüz" bizim namus anlayışımıza uymuyor. Bizim Türkümüz de Kürdümüz de böyle "çok eşliliği" hazmedemez.

Bu kadar  "geniş mezhebliliğin" sebebi başka bir şey olmalı!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..