Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '15

 
Kategori
Deneme
 

Yediğimiz hiçbir şey gerçekte insanın yiyeceği gibi görünmüyor; yamyamlık doğru muydu yoksa?

Yediğimiz hiçbir şey gerçekte insanın yiyeceği gibi görünmüyor; yamyamlık doğru muydu yoksa?
 

Bugüne kadar beslenmenin felsefesi yapılmamış, o nedenle bizim bu konuda söyleyeceklerimiz ancak ileri zekâ ve bilinç düzeyindeki kimseler tarafından anlaşılabilecektir. Bu konuda ne yazarsak yazalım sağlık konusu zannedilerek diyet programlarına atfedilecek. Âlimler ulemalar sadece yemişler, yiyeceklerin felsefesini yapmamışlar.

Konumuz yiyeceklerin zararlı olması, şu yiyecek bu yiyecek meselesi değil; insanoğlu yeryüzünde yenilebilir içilebilir her şeyi yer içer. Sorun insanın gerçek yiyeceği nedir!

Ne bulduksa yemişiz de yediklerimizle ilgili faydalı-zararlı/hatta gereksiz yaklaşımından öte bunların aslında bizim yiyeceğimiz olmadığı düşüncesi de aklımıza gelmiş. Samimi olalım şimdi, karnımız doymuş ama beslenme amacımızı gerçekleştirememişiz, hep bir sağlıksız beslenme paranoyası sürmüş gitmiş.

Düşünün, dört beyazı (un, şeker, yağ, tuz) yasaklamışız bütün yiyecekler dört beyazdan meydana geliyor. Canan Karatay’ın beslenme yaklaşımında bize et, süt, yumurta kalıyor. Esasında süt dananın hakkı, dana içiyor onu. Yumurta da tavuk yavru yapsın diye( teknolojik yumurtayı yumurta saymıyorum) Sebze ve meyveler kuş böcek için. Aslında hayvanlar için de değil. Aslında hayvanlar da bizim gibi et yer. Evcil hayvan diye bir şey olmaz. Hayvanın doğası vahşidir. Vahşi koyun da et yer. Vahşi olmadığı için ot yiyor.

İnsan olduğumuz için, yamyam değiliz. İnsan olmak evcilleşmek demek. İnsan olduğumuz için birbirimizi yemiyoruz. İşin aslı bu. Canlılar et yer, yani birbirini yer.

Kim ne derse desin etin dışında hiçbir yiyecek bize ait değil. İnsanların gerçek yiyeceği et ve maalesef yamyamlık doğru olabilir!

Yediğimiz içtiğimiz hiçbir yiyecek yok ki onunla ilgili bir sorunumuz olmasın. Biz uydurmuyoruz bu sorunları. Sağlıksız beslenme şeklinde karşımıza çıkıyor. Bu, yediğimiz içtiğimiz şeylerin yanlış olduğunu gösterir. Vücudumuz etten. Doğal olarak et bir vücut et yar. Ot yemez. Ot doğanın iklim ve ekolojik yapısını sürdürmek içindir; asla yiyecek değildir. Bitki toprak içindir. Bitki olmasa toprak kurur taş olur. Ayda bitki olmadığı için toprağını görüyorsunuz. Bitki yiyecek değildir. İnsanlar ve hayvanlar birbirlerini yerler. Bu bilgiyi insanlar yine de bilmesinler. Biz şu anda insan olarak doğruyu yapıyoruz; ama gerçeğin de böyle olmadığını bilelim.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..