Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '17

 
Kategori
Deneme
 

Yediğimiz Yemek Yemekten Öncesi İçin mi, Yemekten Sonrası İçin mi?

Yediğimiz Yemek Yemekten Öncesi İçin mi, Yemekten Sonrası İçin mi?
 

Yani oluşmuş açlığımızı gidermek için mi yoksa daha sonra meydana gelecek açlığımızı önlemek için mi yemek yiyoruz?

Beslenme uzmanı değilim ama sanıyorum asıl konu vücuda ihtiyacı olan gıdaları almak. Vücut için gerekli besinlerin miktarı düşünce acıkıyoruz. Yani acıkma bir sinyal; “vücudunda bazı besinlerin miktarı azalıyor, takviye yap”.

Belki bu kadar basit diyeceğiz ama başka durumlar da var. Çok yediğimiz zaman acıkma süremiz uzamıyor. Yani öyle olsa sabahleyin tıka basa yediğimiz zaman ertesi sabaha kadar acıkmamamız lazım. Ama öğlen olunca yine acıkıyoruz.

Bir diğeri yemek yemek sanki bir alışkanlık, her zaman yemek yediğimiz saatte acıkıyoruz. Asıl konu vücuda ihtiyacı olan gıdaları almak diyoruz ama acıktığımız zaman tahlil yaptığımızda değerler normal görünüyor. Vücudun ihtiyacı varsa ve bu nedenle acıkıyorsak niye normal görünüyor?

Sadece o gün harcadığımız enerjiyi karşılamak için mi yemek yiyoruz?

Hani acıktığımızda vücutta su azalacak, yağ, protein, karbonhidrat… Yemek yemeyle gerekli besin alınıyor ama yemek yemeyle sanki asıl amaç motora benzin koymak. Yediklerimiz yanıyor enerji meydana geliyor, besinler ayrışıyor gıda oluyor.

Yine de karışık; yemek yiyerek yemek yemeden önceki açlığımızı mı gideriyoruz yoksa yemek yedikten sonra acıkmayalım mı diyoruz? Bence benzin bitiyor, motor esoes veriyor. Yani vücuttaki besin seviyeleri acıkmalarda düşmüyor. Acıkmanın bununla ilgisi yok. Ancak uzun süre bu şekilde devam edilirse gıda seviyelerinde(vitamin, mineral, yağ, protein, tuz, su, şeker vs) düşme olur.

Bu durumda yediğimiz yemek hem yemekten öncesi hem de yemekten sonrası için. Yani açlığımızı giderelim ve acıkmayalım diye. Ama bu sürecin sonunda yine de acıkıyoruz!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..