Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Yedigöller'de sonbahar!

Yedigöller'de sonbahar!
 

Yedigöller


Her mevsim bir başka güzel Yedigöller, özellikle son baharda sarının ve kahverenginin her tonunu cömertçe sunuyor bizlere. Yedigöller hakkında görmesem de okuduğum makaleler sayesinde oldukça bilgi edinmiştim ama Yedigöller ile tanışmak bu pazara nasip oldu.

Uzunca araştırmadan sonra bulduğum uygun bir tur aracılığıyla tanıştım Yedigöller ile. Gecenin bir vakti çıktığımız yolculuğa sabahın ilk ışıkları ile Kapankaya Seyir terasında Güneşin doğuşuyla merhaba dedik güne. Burada eşsiz manzaralar eşliğinde güneşin doğuşunu izledik. Tekrar aracımıza binerek Gölleri ziyaret etmeye başladık. Her adımda, her karede bir başka güzelliği keşfettik.

Göl kıyısında, hazırlanan kahvaltıyla harika bir sabah kahvaltısı yapıyoruz. Göl kıyısında fotoğraf molaları vererek muhteşem bir yürüyüş yapıyoruz. Yedi göller masalsı bir güzellik, ağaçların renginden aldığı güzelliği ile göller muhteşem manzaralar sunuyor.

Öğle yemeği bir bakıma sucuk partisi gibi oldu. Mangalda hazırlanan sucuklar bir harikaydı. Yedigöller turunda hem muhteşem bir piknik turu, hem harika bir fotoğraf turu hem bu eşsiz manzarada trekking turu yaptık.

Göl kıyısında yapılan yürüyüş sırasında harika manzaralar yer alıyor. Fotoğraf makinenizi hiç elinizde düşürmek istemeyeceksiniz. Yakaladığınız her anı, her ağacı, her yaprağı resmetmek isteyeceğiniz eşsiz bir güzellik Yedigöller. Şuanda birisi bana sorsa ki cenneti tarif et ona söyleyeceğim tek söz Yedigöller'e git cennet gör olacaktır.

Şelale, gülen kayalar, dilek çeşmesi kısacası Yedigöller öyle bir yer ki her adımda başka bir güzelliği görebiliyor her baktığınız yerde sizi başka bir sürpriz bekliyor. Yedigöller'in adını aldığı göllerin isimlerini emin olun sizde çok merak ediyorsunuz. İşte Yedigöller'e adını veren göllerin isimleri Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöl.

Sizde Yedigöller'i merak ediyor, Yedigöller'e bir hafta sonu kaçamağı yapmak isterseniz benimde katılmış olduğum ve oldukçada memnun kaldığım turu önerebilirim. Buradan benim katıldığım Yedigöller turuna ulaşabilirsiniz.

Bu turun en güzel yanı sizlere tüm gün Yedigöller'in güzelliklerini sunması, güneşin doğuşundan itibaren Yedigöller'i daha yakından tanıyabiliyor, daha çok fotoğraf çekebiliyorsunuz. Bu tur sizlere uzun geliyorsa ki günübirlik farklı alternatiflere ulaşabilirsiniz. Emin olun ki Yedigöller'den hiç gitmek istemeyeceksiniz.

Biz günübirlik bir gezi yaptık fakat burada kamp kurmak mümkün hatta gölde balık tutmak isteyenler Milli park yetkililerinden izin alarak ve ücretini ödeyerek balık tutabiliyorlar. Huzur, doğal güzellik adına aradığınız hemen her şeye burada ulaşmanız mümkün.

 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..