Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '13

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Yedigöller Milli Parkı ve Muhteşem Bir Doğa

Yedigöller Milli Parkı ve Muhteşem Bir Doğa
 

Yedigöller den bir görüntü


Yedigöller Milli Parkı her yönü ile muhteşem bir doğa harikası.

Temiz hava, muhteşem bir doğa, doğal spor alanları ve bol bol fotoğraf çekebileceğiniz yürüyüş alanları ile ülkemizdeki ender kamp alanlarını içerisinde barındıran Bolu Yedigöller Milli Parkı . Allah doğaya verdikçe vermiş diyebileceğimiz bir yer.

Milli Park içerisinde sırası  ile Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, Nazlıgöl, Kurugöl, Sazlıgöl, İncegöl bulunmaktadır.

Milli Parkta yer alan diğer aktivite alanları ; Pisagor Ağacı, Dilek Çeşmesi, Şelale ve Kapankaya Seyir Terası .

Yedigöller Milli Parkı Bolu ili sınırları içerisinde Yurdumuzun Batı Karadeniz Bölgesinde bulunmaktadır. Yedi Göller Milli Parkı içerisinde zamanla meydana gelen heyelanlar ile irili ufaklı 7 adet göl oluşmuştur. Yedigöller parkı çok zengin bitki örtüsüne ve her mevsim rengarenk parıldayan ağaçlarla kaplıdır.

Nazlıgölden başlayan ve şelaleler oluşturarak Deringöl ve Büyükgöl'ee ulaşarak akan bir dere mevcuttur.  Dere boyunca yapacağınız yürüyüşü tavsiye ederim. Göllerde yaşayan alabalıklar mevcut.

Yedigöller’de meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarıçam, göknar, karaağaç, ıhlamur ve porsuk ağaç türleri vardır. Park içerisinde ve çevresinde bir çok yaban hayvan olduğu söylense de kuşlardan başka yaban hayvanı biz göremedik.

Milli park içerisinde kamp yapılacak 2 tane kamp alanı mevcut. Bu kamp alanlarında su ve tuvalet ihtiyacını karşılayabileceğiniz tesisler mevcut. Nazlıgöl çevresi ve Deringöl çevresi çadır kurmak için ideal kamp alanlarıdır. Kamp alanında Orman İşletmesi tarafından yapılan mangal çardakları mevcuttur.

Yedigöller Milli Parkının muhteşem güzelliğine ulaşmak için ana yoldan yaklaşık 42 kilometrelik taşlı, tozlu topraklı, çamurlu yolu kat etmeniz gerekecek. Özel aracınız ile gelecekseniz çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Yolda kaymamak ve aksi bir durum ile karşılaşmamak için hız ve ani manevralardan kaçınmanız gerekmektedir. Siz siz olun stepne lastiğinizi kontrol etmeden ve pompa almadan yola çıkmayınız. Zevkle çıktığınız yol size kötü sürprizler hazırlayabilir.

Yedigöllere ulaşmak için Bolu merkez ve Yeniçağa Mengen yolu üzerinden gitmeniz gerekiyor. Bu iki asfalt yoldan ayrılarak yaklaşık 42 km lik toprak yollardan Yedigöllere ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan gelecekler için Yeniçağa Mengen yolu Bolu içerisinden gidilen yola göre çok daha uzun ve zahmetli, Ankara'dan gelecekler için bu Mengen yolu daha uygun.

İstanbul’dan geleceklerin Bolu içerisinden giden yolu tercih etmeleri gerekiyor.  Bu yazıyı kaleme aldığım 9.11.2013 tarihinde bu yolda dinamit patlatmalı yol çalışması vardı. Yolun bir kısmı kapalı olduğundan araçların geri dönerek Mengen yolunu kullanmaları tavsiye ediliyor. Fakat Laz inadım sayesinde çalışma alanına girmeden sola aşağı devam eden bir yolu gözüme kestirdim ve o yol üzerinde rastladığım Ormancı'nın yönlendirmesi ile  yol ayrımlarında sağdaki yolu  takip ederek Yedigöller ana yoluna ulaşabiliyorsunuz.

Milli Parka gelmeden tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekiyor, Milli Park içerisinde alış veriş yapabileceğiniz bir yer yok. Yani satıcılar yok, çay bahçesi yok, lokanta yok olmamasını da tercih ediyorum.

Yedigölleri tam anlamı ile yaşamak için sabah güneşin doğuşundan, akşam güneşin batışına kadar olan zamanın her anını yaşamalısınız. Güneşli günlerde güneş ışınlarının her açısı farklı bir güzelliği karşınıza çıkarıyor. Fotoğraf için en iyi açıyı yakalamak adına bazen dakikalarca beklemeniz gerekebilir. Kapankaya seyir terasından gün doğumu ve batımı ile karşınıza çıkan manzara beklentiye girmemeniz için yazmayı doğru bulmadım.

Yedigöller her mevsim bir başka güzel. Bahar ayları ve özellikle Sonbahar muhteşem renk çümbüşünü size sunuyor. Kasım ayı sonbaharı en iyi resmedebileceğiniz zamanlardan bir tanesi. Yaz aylarında yapılan çadır konaklamalı kampların keyfi ve güzelliği muhteşem serin havada yapılan sohbetler ve alınacak uykunun dinginliği anlatılamaz yaşanır cinsten. Mutlaka çadırınızı alıp kamp yapmanız gerek bir doğa harikası.

Vahşi turizm henüz buraya girmemiş durumda. Günübirlik gelen ziyaretçilerin çöplerini sağa sola atmaları dışında pek olumsuz bir ortam gözükmüyor.

İnşallah tek dişi kalmış canavara ve sermayeye teslim olmaz.

Seyahat en iyi terapidir.

Mr. Outdoor.

Not: Orman ve Su işleri resmi web sitesi 'nden de bilgi alabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 48
: 1239
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Köklerim Karadenizin doğusun da doğmuş ve 1500 yıllara kadar dayanan orjinal Türk bir ailenin çoc..