Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '15

 
Kategori
Deneme
 

Yekpare

Yekpare
 

Birbirine kavuşması, kavuşmasını bırakın rastlaşması mucize ve imkansız olan iki kişinin birbirini bulması ve kaybetmek istememesi ne zor, ne acı, ne çıkmaz bir duygudur. Bedelinin ağırlığı imkansızlığı kalıcı kılar. Asla sahip olamayacağınızı bile bile kaybetmekten korkarız. Sizin değildir ve kaybetmekten korkuyorsunuz yine de. Ne anlamsız aslında. Anlamsız ama anlam yüklemeye devam ederiz. Bu duyguları hissederek yaşadığımız ilişkinin nedeni, nasılı, niçini yoktur. Önemli olan ve söz konusu olan sadece sevgi ve aşk tır.

O hayatımızda ise bir sebebi vardır. Şükürler olsun ki hayatımızda diye yatıp kalkar, günlerimizi gecelerimizi geçiririz. O vardır her anınızda ama yoktur da. Anlamsızlık. O sizin diğer yarınız, bütünleyiciniz, görmeyen gözünüz, duymayan kulağınız, kaybolduğunuz yolunuzdur. O sevgiyi yeniden ve farklı bir boyutta öğrendiğiniz, tekrar güvenme duygusunu hissettiğinizdir. O sizin hissetmediğiniz kalbinizi titretendir şimdi. Yarımlık ile geçen ömrünüzün tamamlayıcısı olmuştur. Ve bütün bunlar o imkansızlığı mücizeye dönüştürmek için mücadele etmeye başlamıştır. Nasıl ifade edilebilir ki insan sevdanın en güzelini yaşadığı o bütünleyici ile yaşadığı hayatı.

Hissettiklerini nasıl dile getirebilir ki yüreğinin en karanlık, unutulmuş noktalarına kadar can bulan bu sevdayı. Hayat bize burda, evet tam da burda örüyor duvarlarını. Yanlış zamanda doğru insan ile aldığın şenlik tadında nefesin gün gelip canını hiç kimsenin hiçbir şeyin acıtmadığı kadar acıtacağını. Hayatımıza doğru zamanda giren yanlış sevdalar için isyanınız, yanlış zamanda doğru insan ile karşılaşınca kendini farkettiriyor. Farkındalığınız artıyor. Eminlik artıyor. Hızla geçen günler , zaman. Giden zaman ile birlikte geçen hayat. Birlikte yaşanmışlıklar, büyüyen -her geçen gün- biraz daha büyüyen bir sevda. Onun adı ile atan kalp.

Şimdi o umutsuzlukda bile bir umut taşırsın içinde. Belki diye. Yarım kalmasın diye. Bir gün keşke dememek adına. Ve şükürlerin, duaların tanrıya. İyi ki var. İyi ki hayatına girdi-n  "yeniden". Yüreğim başka bir yerde büyütüyor seni, koruyor bu sevgiyi, seni. Sen istesen de istemesen de, kabul etsen de etmesen de teksin. YEKPARE sin. Emin olduğum birşey daha sonsuza dek YEKPARE HAYAT...?

 
Toplam blog
: 61
: 486
Kayıt tarihi
: 16.02.10
 
 

Yazmak, ekmek gibi su gibi.... Ruhumun nefes alması gibi.... Hayatı tanıyabildiğim, kavrayabildiğ..