Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yemeğe Çıkar mısınız ?

Yemeğe Çıkar mısınız ?
 

Güzel bir Bodrum akşamı, bildik bir lokanta marinada. Kırmızı fenerleri var, masalar hoş bir şekilde düzenlenmiş, mumlar lambalar, Çin’e dair pek çok detay eklenmiş. Etrafı flulaştır, garsonların gözlerini hayalinde çekikleştir, yoldan güneş den bronzlaşmış insanlar yerine sarı benizli insanlar düşle. Sanki Çin’desin.

Ne alaka ise hemen bir atasözü geldi aklıma ilim Çin’de de olsa git öğren gibi .. Şükür şimdilerde internet varda, onca parayı yollara dökmenin alemi yok değil mi? Birkaç masada müşteri var, genelde İngilizler var bu aralar.

Eciği cücüğü geliyorlar tatile, oturduk sandalyelerimize çok fazla bu tür yerlere gelemediğimiz için tadını çıkarmak istiyorum.

Önce güzel bir çorba içelim dedik içinde bir ben eksiğim çorbanın değişik birde aroması var, çorba kasesinin aynısını evimde süs olarak kullanıyorum kaşığı da seramikten ve içindeki kallavi kaşıkla içtik; evdeki o kaselerin biz süs amaçlı olduğunu sanıyorduk.

Çorba güzeldi alışılagelmiş bizim çorbalardan bir hayli değişik.

Ardından Çin böreği geldi, yemek dergilerinde resmini gördüğüm, her tabakta iki tane var.

Olur mu ya bizde olsa sigara böreklerini bir kayık tabağa üstüste dizelersin kalem gibi dumanı tüter, kokusu yedi mahalleyi dolaşır, bol bol yersin doyasıya..
Hımm hanım ol bakayım kov zihninden bu yaramaz düşünceleri annen sana böylemi öğretti değil mi ama.
Diş kovukları doldu, sevgili konuğumuz Duru acı ve tatlı tavuk etini merak etti onu yiyeyim bari dedi.

Hem tatlı hem acı... ekonomik olur dedi gerçi pişman oldu ama.

Ne kadar idareci milletiz şu düşünüşte ki inceliğe bakar mısınız ev sahibine az masraf olsun diye acılı ve tatlı tavuk eti.

Aslında kolayı var acı istiyorsan dök biberi, tatlı istiyorsan dök şekeri..
İğrencim değil mi?

Bende yeşil biberli tavuk eti ve pilav istedim..hoştu, üstüne tatlı olarak birde kızarmış dondurma yedik hepsi güzeldi.

Lokantada bu arada dolmuştu, garsonların yaklaşımı pek bir hoştu.. sanki gelenleri yıllardır tanıyor gibiler gelenlerin küçük çocuğu varsa ona hemen müessesenin ikramı olan balonları veriyorlar renkleniyor ortalık ama bekletiyorlar servis biraz yavaş, müşteri çok acıkanlar diğer masalara bakıp çaktırmadan yutkunuyor.

Bir ara önceden gelen böreğin kırıntılarını çaktırmadan Duru ile paylaştık yan masadaki testi kebabı istiyen aileye acıdım hatta reklamlarda tavuk kanadı siparişi verdiği halde tavuğu yakalayıp kesip pişiremeden tavuğun 1.0 galibiyeti ile sona eren reklamın bile sözünü ettik.. sanırım bununda sebebi lokantanın dolu gösterip boş masalarıda doldurmak..

Yaa çok öğreneceğimiz şeyler var... çokk

Not... yemek sonrası yol kenarına konan kırmızı araba, (lokantada yemek yedikten ve garsonlara tembihledikten sonra birde alarmını çalıştıran on dikaka sonra geleceğiz deyip de gelmeyen aileye sevgilerimi sunuyorum neredesiniz heyyyy...

Güzel bir geceyi alarm sesleri ile bitirmek... Olsun çok güzeldi, güzel akşamlara.

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..