Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yemeğe dayanamıyoruz, yiyince de ölüyoruz; Azrail bu olsa gerek

Yemeğe dayanamıyoruz, yiyince de ölüyoruz; Azrail bu olsa gerek
 

Az yediğimiz zaman uzun ve sağlıklı yaşayacağımızdan eminim; ama bunu yapmak kolay değil ki biz de zaten yapamıyoruz, sağlığımız bozuluyor, erkenden ölüyoruz.

Erkenden olduğunu nereden anlıyoruz? Bırakın yaşı başı bazılarımız öldüğünde daha dişlerimiz bile çürümemiş oluyor.

Bu işte bir iş var, bana normal gelmiyor. Yemeğe düşkün olanlarımız, iradesi zayıf olanlarımız yiyecek şişmanlayacak erken yaşta hasta olup ölecek mi?

Literatür ve genel anlayışa göre “kişinin kendi elinde” anlamında bir kabul var ama yaşam bunu doğrulamıyor; iradesiyle bu kaderi değiştirebilen çok az.

Bir de bu işi sigarayı bırakmakla kıyaslayanlar var; yeme içmeye de alışkanlık diyorlar, sigara gibi bırakılabilirmiş. 

Hani sağlıklı olmak için az yemeliyiz diyorlar ya  “az” ın ne olduğu belli değil. Öte yandan Türkiye’de sağlık konusunda tam bir curcuna var. Düşünün, dört beyaz (un, şeker, tuz, yağ) zararlı deniliyor. Allah’ın adamı, yapısında un, şeker, yağ ya da tuz bulunmayan gıda var mı? Taş mı yiyeceğiz?

Bir şeyden eminim “ne yediğimiz değil, ne kadar yediğimiz önemli” Şu zararlı, bu faydalı; bunlar boş şey. Bir diğer öğrendiğim konu “Hiçbir yiyecek tek başına mucize yaratmaz”

Şu, “yediklerimizi harcama” konusuna da değinmeliyiz… Yiyelim yürüyelim, yiyelim spor yapalım; aldıklarımızı verelim. “Aldıklarımızı vermek” diye bir şey olamaz. Alma o zaman! Alırken irade gösteremezsen, verirken de gösteremezsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..