Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Yemeğin Suyu Olmaz, Yemeğin Suyu Yemeği Pişirmek İçin Kullanılan Sudur

Yemeğin Suyu Olmaz, Yemeğin Suyu Yemeği Pişirmek İçin Kullanılan Sudur
 

Suyuna ekmek batırır karnımızı doyururuz diyerek tamamen yokluktan sulu yemek diye bir yemek kültürü oluşmuş. Bugün kime sorsan yemek sulu olur der.

Niye sulu oluyor, suyu mu yiyeceksin, sudan yemek olur mu?

“Yemek bu suyun içinde pişiyor, bütün vitamini suya geçiyor”.

Bak ne güzel söyledin, demek ki suda pişmese vitamini kendinde kalacak; paça çorbası mı pişiriyorsun ne suyu, yiyecekler suda yüzer mi?

Türk yemekleri dünyada marka, hatta yemeklerimiz olmasa ülkemize turist gelmezmiş. Ama işte bu yanlışlıkları da konuşmamız lazım.

Ispanak pişiriyor ıspanaklar suyun üzerinde yüzüyor; hâlbuki hiç suya gerek yok. Su yemeğin parçası değil, yemeği pişirmek için; yanmasın yapışmasın, sulu olsun diye ki artık pişirme kapları yanmaz yapışmaz.

Su yemeğin tadını bozar bence. Vitamini suyundaymış, yağı, tuzu, şekeri de suyunda. Hem vitamin alalım diye bir tencere suyumu içeceğiz; sağlıkçılar yemeğin suyuna ekmek batırmayın diyorlar. Çorba dışında sulu yemek olmaz, çorba da zaten yemek değil.

Dolmayı bile sulu yapan var Allah’ım Allah’ım, aslında bilmiyorsunuz helvayı da sulu yapın!

Yemek biraz sulu olabilir (kuru olmasın diye) ama yemeğin suyu olmaz, sulu yemek diye bir yemek şekli yok.

Fakirlik yoksulluk gerekçe elbette ama değilseniz sulu yemek olmaz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..