Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
46
 

YEMEK İÇİN YAŞAMAK MI ?

YEMEK İÇİN YAŞAMAK MI ? YOKSA YAŞAMAK İÇİN YEMEK Mİ ?...

Toplumda  genellikle , zayıf kişilere “O zaten yaşamak için yer ! kuş kadar yer ! o yüzden zayıf !”

Kilolu veya obezlere ise “O yemek için yaşar ! bilmediği restoran yoktur ! resmen yemek ile aşk yaşar ! “ denir.

 “ Yemek için yaşamak “ veya “ yaşamak için yemek “ bu iki yaşam felsefesi arasında %100 şu doğrudur diyemeyiz.

Yemek için yaşayan bir kişi ,beslenme şekli ile ilgili agresif kararlar alarak tadı ve ruhu olmayan besinler tüketmeye başlarsa, bu davranışın ömrü çok uzun olmaz. Yemeklerden tat alamamak sizi diyetten soğutur, hatta sonsuza kadar bir daha diyet kelimesini duymak istemiyorum bile dedirtir.

Kafaları çok fazla karıştırmaya gerek yok. Yapılacaklar basit ! agresif kararlar almak yerine, yaşam biçimimiz de değişiklikler yapmaya çalışmak en etkili yöntemdir. Azimli kişiler imkansız denileni bile çok rahatlıkla başarabilirler.

Yemek için yaşayanlara özel tavsiyeler ;

*porsiyon kontrolünü elden kaçırmamaya çalışmalısınız

*yemeklerin yağını azaltarak baharatlar ile zenginleştirebilirsiniz

*çok sevdiğiniz kaçamak kabul edilen bir besine veya yemeğe haftada 1-2 kez hayatınızda yer verebilirsiniz

*akşam yemeğe gidecekler var ise, öğle yemeğini hafifletebilirler

*çalışan ve hiç vaktim yok diyenler, öğle tatilinde 30 dakikalık yürüyüş yapabilirler

*özellikle öğleden sonra ara öğününü atlamayarak kan şekeri dengesini koruyabilirler

*günlük 2.5-3 lt su tüketmeye özen göstererek acıkma ataklarının önüne geçebilirler…

*yemeklerine ve sandviçlerine anti oksidan deposu kuru domates kullanarak lezzet katabilirler

*yemek yerken 20 dakikadan fazla masada kalmamaya özen göstererek daha fazla yemek yemelerinin önüne geçebilirler

*kış aylarında havaların soğumaya başlaması ile evde geçirilen süre uzamaya başladı . Siz de evde sürekli atıştırmalık tüketenlerdenseniz , tercihiniz masum fırınlanmış kabak cips olabilir

*soğuk havalarda vücudun savunmasıdır %10 yağlanmak, bu nedenle sizin günlük aktivitenizi nerede ise 30 dakika daha fazla arttırmanız gerekmektedir.

*yavaşlayan metabolizmanızı 3 fincan limonlu-tarçınlı yeşil çay ile hızlandırabilirsiniz

*bozulmuş bağırsak mikrobiyotası nedeni ile sindirilmeyen liflerden enerji elde edilebilir. Bu da sizin kilo almanıza veya başka bir bakış açısı ile kilo verememenize neden olabilir. Bağırsak mikrobiyotasını koruyabilmek için probiyotik tüketiminize özen gösterebilirsiniz .

Kabak, bir çok kişinin gördüğünde burun kıvırdığı bir sebzedir.  Kabağa nasıl tat ve ruh katılır ki diyenler için “ nohutlu fit kabak yemeği “ tarifi ;

NOHUTLU FİT KABAK YEMEĞİ (2 kişilik )

1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 küçük soğanı çok az kavurarak üzerine acı pul biber, karabiber ve kekik atın. 2 adet orta boy kabağı ve 1 adet domatesi (kuru domates de olabilir ) doğrayarak soğanların üzerine ekleyin. 10 dakika kadar sonra yemek nerede ise pişmiş olacaktır. Yemek tam pişmeden 1-2 dakika öncesinde haşlanmış 1 su bardağı nohut ve doğranmış maydanoz-dereotu ilave ederek ocağın altını kapatabilirsiniz. Yemeğinizi servis ettikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı lor peynir ve isteğinize göre limon ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Sağlıklı ve fit kalın

Diyetisyen Neslihan AKTEPE

 

 

 

 

ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 53
Toplam yorum
: 8
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 7068
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

1971 yılında Adana'da doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Adana'da tamamladıktan sonra Ankara'ya ge..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster