Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

10 Temmuz '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Yemek ve Mutfak Püf Noktaları

Yemek ve Mutfak Püf Noktaları
 


* Zeytinyağının uzun süre tazeliğini ve kıvamını koruması için, mutlaka ışık geçirmeyen renkli ve cam bir şişe içerisinde muhafaza etmeye özen gösterin...


* Çocuğunuzun yemek istemediği bazı sebzeleri, biraz hile ile yemesini sağlamak mümkün olabilir. Tadını sevmediği sebzeleri çorba içerisine karıştırıp blenderdan geçirebilir ya da makarna haşladığınız suyun içerisine bu sebzeleri karıştırabilirsiniz...


* Dibi tutmuş tencerelerinizi temizlemek için, bir gece tuzlu suda bekletin, ardından bulaşık deterjanı ile yıkayın. Çok kolay temizlendiğini göreceksiniz...


* Kahvaltılık salça için, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım çay kaşığı tuzu iyice karıştırıp püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak içerisine közlenmiş patlıcan da ilave edebilirsiniz...


* Maydanoz, roka ve tere gibi yeşilliklerin çürümemesi için onları havlu kâğıda sararak buzdolabında saklayın. Böylece çürümelerini önlemiş olacaksınız...


* Mutfağınıza sinen kötü kokuları yok etmek için, alüminyum folyonun içerisine biraz toz tarçın ya da birkaç parça kabuk tarçın koyup fırının içerisine yerleştirin. Fırını ısıttığınızda mutfağınız mis gibi kokacaktır...


* Taze sebzeleri suda bırakmak, onların B ve C vitaminlerini kaybetmelerine sebep olur. Sebzeleri yıkarken suda uzun süre bekletmemeye özen göstermelisiniz...


* Ağzı açık küçük bir kabın içerisine bir miktar tuz koyup, ekmeklerinizi sakladığınız kutunun içerisine yerleştirin. Tuz, ortamda bulunan nemi çekerek ekmeklerin hızlı bayatlamasını önleyecektir...


* Kristal bardaklarınızın daha fazla parlaması için, yıkadıktan sonra sirkeli suya batırın. Sirke, bardaklarınızın daha parlak olmasını ve su lekesi tutmamasını sağlayacaktır...


* Aşure yaparken renginin çok koyu olmasını istemiyorsanız, kuru inciri aşureyi pişirdikten sonra ekleyin. Zira incir erken ilave edildiği takdirde aşurenin renginin kararmasına yol açar...


* Beyaz peynir dilimlerken dağılmasını önlemek için, kullandığınız bıçağı önce soğuk suya tutun. Bu işlem hem peyniri dağılmadan kesmenizi sağlayacak, hem de bıçağı daha kolay temizlemenize yardımcı olacaktır.


20.07.2011

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..