- Kategori
- Pratik Bilgiler
Yemek ve Mutfak Püf Noktaları
* Zeytinyağının uzun süre tazeliğini ve kıvamını koruması için, mutlaka ışık geçirmeyen renkli ve cam bir şişe içerisinde muhafaza etmeye özen gösterin...
* Çocuğunuzun yemek istemediği bazı sebzeleri, biraz hile ile yemesini sağlamak mümkün olabilir. Tadını sevmediği sebzeleri çorba içerisine karıştırıp blenderdan geçirebilir ya da makarna haşladığınız suyun içerisine bu sebzeleri karıştırabilirsiniz...
* Dibi tutmuş tencerelerinizi temizlemek için, bir gece tuzlu suda bekletin, ardından bulaşık deterjanı ile yıkayın. Çok kolay temizlendiğini göreceksiniz...
* Kahvaltılık salça için, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım çay kaşığı tuzu iyice karıştırıp püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak içerisine közlenmiş patlıcan da ilave edebilirsiniz...
* Maydanoz, roka ve tere gibi yeşilliklerin çürümemesi için onları havlu kâğıda sararak buzdolabında saklayın. Böylece çürümelerini önlemiş olacaksınız...
* Mutfağınıza sinen kötü kokuları yok etmek için, alüminyum folyonun içerisine biraz toz tarçın ya da birkaç parça kabuk tarçın koyup fırının içerisine yerleştirin. Fırını ısıttığınızda mutfağınız mis gibi kokacaktır...
* Taze sebzeleri suda bırakmak, onların B ve C vitaminlerini kaybetmelerine sebep olur. Sebzeleri yıkarken suda uzun süre bekletmemeye özen göstermelisiniz...
* Ağzı açık küçük bir kabın içerisine bir miktar tuz koyup, ekmeklerinizi sakladığınız kutunun içerisine yerleştirin. Tuz, ortamda bulunan nemi çekerek ekmeklerin hızlı bayatlamasını önleyecektir...
* Kristal bardaklarınızın daha fazla parlaması için, yıkadıktan sonra sirkeli suya batırın. Sirke, bardaklarınızın daha parlak olmasını ve su lekesi tutmamasını sağlayacaktır...
* Aşure yaparken renginin çok koyu olmasını istemiyorsanız, kuru inciri aşureyi pişirdikten sonra ekleyin. Zira incir erken ilave edildiği takdirde aşurenin renginin kararmasına yol açar...
* Beyaz peynir dilimlerken dağılmasını önlemek için, kullandığınız bıçağı önce soğuk suya tutun. Bu işlem hem peyniri dağılmadan kesmenizi sağlayacak, hem de bıçağı daha kolay temizlemenize yardımcı olacaktır.
20.07.2011