Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yemek yemek

Yemek yemek
 

Ah keşke daha az yeseydim!


Bundan birkaç yıl önceydi. Gazetede Süleyman Demirel'le yapılan bir röportajı okuyordum. Demirel, yine kendine has üslubuyla döktürüyordu. O günkü röportajında bir düşüncesini kafama çivi gibi çaktı sayın Demirel. "40'ına kadar insan yemek yer. 40'ından sonra yemek insanı yer." Basit, yalın, etkili bir tespit değil mi? 

O ropörtajın üzerinden yıllar geçmiş. Organik ürünler, diyet, obezite, iyi huylu kolestrol, kötü huylu kolestrol, sağlıklı beslenme bu günlerin havada uçuşan sağlık kavramları olmuş. 

Tıbben de bilinen bilimsel bir gerçek ki, insan vücudu 25'ine kadar zirveye yürür. 25'inden sonraysa hücrelerin de ölmeye başlamasıyla inişe geçer. 30'lar ve 35'lerden sonra hele de 40 yaşında, yanlış beslenme alışkanlıklarından doğan sağlık sorunları kapıyı çalmaya başlar. Önce kolestrol, sonra yüksek tansiyon ve diabet ve dahi kalp ve damar hastalıkları... Sıraya girer teker teker namussuzlar! 

Malum, toplumumuz genelde düzensiz beslenen, öğün aralarına pek dikkat etmeyen, sebze ağırlıklı yemekler ve balıkla pek arası olmayan bireylerden oluşur. Gözlemlediğim kadarıyla tatlı ve meyve tüketiminde de ya zirvede ya hiçlerdeyiz. Buna karşılık çay kahve, abur cubur, fast food beslenme gırla gidiyor. 

Dengesisiz be kardeşim! Beslenirken de dengesiz... 

Şu an yaş ortalaması 28+ olan ve yavaş yavaş yaşlanmaya başlayan güzel halkım! Yavaş yavaş "baba" nın uyardığı yaşa doğru gitmekte, yavaş yavaş yaşlanmaktasın. Bu yüzden yediğine, içtiğine, şekerine, diyetine dikkat et. Dikkat et ki, 40'ına geldiğinde yemek seni değil, sen yemeği yiyebilesin, sağlıkla... 

Çünkü ne demiş sayın Demirel: "40'ına kadar insan yemek yer. 40'ından sonra yemek insanı yer." Doğru söze ne denir? 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..