Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Yemen’de kan gövdeyi götürüyor yandaş medyada haber yok; çünkü orada ölenler Şii

Yemen’de kan gövdeyi götürüyor yandaş medyada haber yok; çünkü orada ölenler Şii
 

İslam dünyasındaki savaşa eğer bir isim koyacaksak “Şii-Sünni” savaşı diyebiliriz. Yüzeyde sözde savaşan guruplar arasında barışı sağlamak gibi görünüyorsa da işin özü bu.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Yemen'de yaşanan iç savaş yüzünden halkın yüzde 51'inin temel gıda maddelerine ulaşımının olmadığını duyurdu.

Temel gıda maddelerine ulaşımda yaşanan sıkıntı yüzünden, ülkede insanlar dağlarda yetişen bitkileri kaynatarak yemek mecburiyetinde kalıyorlar.

Birçok çocuk, açlık yüzünden çeşitli hastalıklara yakalanıyor.

5 milyonu aşkın kişi zarar gördü

BM raporuna göre ülkede sadece 2016 yılında 5 milyon kişi iç savaştan zarar gördü.

Yerlerinden edilen Yemenlilerin yüzde 55'i başka ailelerin yanlarına yerleşti, yüzde 22'si kiralık evlerde yaşamanı sürdürmeye çalışıyor,  yüzde 19'u ise kurulan yardım merkezlerinde barınıyor.

Raporda ayrıca, iç savaşın başladığı tarihten 18 Kasım'a kadar olan süreçte 7 bin 272 kişinin öldüğü, 38 bin 279 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.

Türkiye Esat’la uğraşıyor. Şimdi Rusya ve İran’ın dayatmasıyla anlaşmak zorunda kaldı. Halep’e bir bomba düşse yandaş medyanın sütunlarına bombalar yağıyor; çünkü o bombayı Esat atıyor. İyi de kardeşim Yemen’deki durumu görüyorsun, insansan orayı da yazacaksın.

Savaşları cephedekiler değil geridekiler yönlendirir. Biri bir şey yapmış sen hemen oradan taraf tutup aferin bravo dersen (ya da medyanda teşvik eder şekilde haberini yaparsan)savaşı kızıştırırsın. Koalisyon güçleri kime karşı ben bilmiyorum, çoğunluğu Sünni zaten; Arabistan Yemen’i niye bombalıyor? Esat’a bağırıyordunuz, niye onlara bağırmıyorsunuz? Haliyle bu durumları görünce aklımıza böyle şeyler geliyor. Valla beni Sünni Şii gibi şeyler ilgilendirmiyor; ama bir tarafa haksızlık yapılınca dayanamıyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..