Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Yemen savaşının perde arkası

Yemen savaşının perde arkası
 

Yemen meselesi bence İran’ın gücünü test meselesidir.

Uzun zamandır İran’a saldırı planlayan bölgenin çakalı, İran'ın gelişen silah ve teknolojisi sayesinde korkuyor.

İran zaman zaman büyük laflar ediyor. Psikolojik savaşı kazanıyor. Ama korkak ve Müslüman bir bölgede yaşayan çakal, İran'a saldırmaya cesaret edemiyor.

Öyle ince bir nokta yakaladılar ki, burada, İran'ın gücünü test etmek istiyorlar. Zaten Arap yarımadasındaki devletleri yöneten ABD ve bölgenin çakalı, hem Müslümanları bir birine kırdırıyor hem de İran’ı test ediyor.

Öyle ekonomik bir meseleden ötürü bir sorun değil Yemen’deki sorun. Ne yeraltı zenginliği var ne de yer üstü. Sadece stratejik, o da çok önemli değil, gemilerin bir geçiş noktası. Yemen’de sorun yok zaten, sorun çıkartılıyor. Yemen'de bir test yapılmak isteniyor. Yemen’den büyük bir savaş çıkartılmak isteniyor.

Neden Araplar bir ARAP BİRLİĞİ ORDUSU kurmaya çalışıyorlar? Neden, Ortadoğu’daki bütün sorunların sebebi olan İsrail’e karşı böyle bir güç kurma ihtiyacı hissedilmediler de İran'a karşı hissettiler? Çükü İran, İsrail'den başkası için bir tehdit değil. Çünkü İsrail'e karşı kurdurulmadı! Şimdi bu Arap gücünü kurduran İsrail’dir. Çünkü Araplar asırlardır kendi başlarına bir güç olamadılar ve olmazlarda. Arapları yöneten israil dir. Akılları az ve cesaretleri yoktur. Onlar sadece midesini ve yatak odasını düşünürler.

Bir taraftan Irak ve Suriye gibi Müslüman ülkeleri parçalamaya çalışılırken neden Arap ülkelerini birleştirmeye çalışıyorlar, kime karşı?! İsrail'e karşı parçalan, Müslümana karşı birleş, öyle mi?  

Bu da gösteriyor ki; İsrail, İran'ın gücünden gerçekten korkuyor ve çok iyi bir akıl kullanıyor. Kendisi savaşmadan Arapları bir birine kırdırmak istiyor. Bu arada da İran' ı test ediyor. Eğer böyle bir savaş çıkarsa, hem Araplar zayıflar hem İran. Zayıflayan Araplar ve dolayısıyla Müslümanlar olacak ve bu zayıflıktan faydalanmak için de İsrail leş kargası gibi bölgeye çöreklenecektir.

Bu, büyük savaşın başlangıcı mı acaba.... 

 

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..