- Kategori
- Yöresel Yemekler
Yemeye Doyamayacağınız Lezziz Tokat Kebabı
etin sebzelerin bütünleştiği bir lezzet
Yöresel yemeklerimizi bire bir yapmak tabiki de çok zordur. Tarife sadık kalsanız da yöreye ait et ve sebzelerin lezzeti yemeğii değiştirebiliyor.
Özellikle kebap türlerinde kullanılan taş fırınların evdeki fırınlardan daha lezzetli pişirdiği bir gerçek..
Ama bu lezzetlerimizi tanımak mahrum kalmamak için de evde ki imkanlarımızla da olsa yapmaktan yanayım.
Tabi kusurlarımız affola :)
Malzemeler:
Yarım kg kemikli kuzu eti
5 adet patlıcan
2 adet patates
3 baş bütün sarımsak
3 adet domates
10 adet sivri biber
1 adet soğan
Tuz Karabiber
Zeytinyağ
Yapılışı
Tokat Kebabını özelliği sebzelerin ve etin bıraktıkları su ile pişmesi ilave su koymuyoruz. Patlıcanları ortadan ikiye bölüp tuzluyıp bekletiyoruz. Acısı çıkınca yıkıyoruz.Sebzeleri elma dilim kesiyoruz. Sıra ile tepsiye dizip aralara sivri biber, domates ve soğan dilimlerini koyuyoruz. Sarımsakların dış kirli kabuğunu ve kökünü kesip bütün şekilde aralara oturtuyoruz.En güzel lezzet de sarımsaklar :) Tuzunu biberini atıp üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz.
Tepsinin üzerini önce pişirme kağıdı üzerine folyo ile kapatıp 180 derece fırında bir saat daha sonra üzerini açıp 200 derecede yarım saat pişiriyoruz.
Yanında lavaş ve ayran çok yakışıyor. Afiyet olsun.