Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '18

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
86
 

Yemeye Doyamayacağınız Lezziz Tokat Kebabı

Yemeye Doyamayacağınız  Lezziz Tokat Kebabı
 

etin sebzelerin bütünleştiği bir lezzet


Yöresel yemeklerimizi bire bir yapmak tabiki de çok zordur. Tarife sadık kalsanız da yöreye ait et ve sebzelerin lezzeti yemeğii değiştirebiliyor.

Özellikle kebap türlerinde kullanılan taş fırınların evdeki fırınlardan daha  lezzetli pişirdiği bir gerçek..

Ama bu lezzetlerimizi tanımak mahrum kalmamak için de evde ki imkanlarımızla da olsa yapmaktan yanayım.

Tabi kusurlarımız affola :)

    Malzemeler:
    Yarım kg kemikli kuzu eti
    5 adet patlıcan
    2 adet patates
    3 baş bütün sarımsak
    3 adet domates
    10 adet sivri biber
    1 adet soğan
    Tuz Karabiber
    Zeytinyağ

    Yapılışı
Tokat Kebabını özelliği sebzelerin ve etin bıraktıkları su ile pişmesi ilave su koymuyoruz. Patlıcanları ortadan ikiye bölüp tuzluyıp bekletiyoruz. Acısı çıkınca yıkıyoruz.Sebzeleri elma dilim kesiyoruz. Sıra ile tepsiye dizip aralara sivri biber, domates ve soğan dilimlerini koyuyoruz. Sarımsakların dış kirli kabuğunu ve kökünü kesip bütün şekilde aralara oturtuyoruz.En güzel lezzet de sarımsaklar :) Tuzunu biberini atıp üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz.

Tepsinin üzerini önce pişirme kağıdı üzerine folyo ile kapatıp 180 derece fırında bir saat daha sonra üzerini açıp 200 derecede yarım saat pişiriyoruz.

Yanında lavaş ve ayran çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 26
Toplam yorum
: 9
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 136
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster