Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '14

 
Kategori
Astroloji
 

Yengeç burcu Yeniay’ı: Alışkanlıklarımız ve duygusal bağlarımız

Yengeç burcu Yeniay’ı: Alışkanlıklarımız ve duygusal bağlarımız
 

 27 Haziran 2014 tarihinin sabah saatlerinde Yengeç burcunda yeniay gerçekleşecek. Jüpiter’in etkileşimde olduğu yeniay haritasında Merkür Retro hareketine devam ediyor olacak.

 Uzun süredir geçmişle yaptığımız yüzleşmeler, gördüğümüz yeni gerçekler; doğru bildiklerimizi farklı açılardan değerlendirmemize yardım ediyor. Geçmişten getirdiğimiz alışkanlıklarımız, yaşandığı yerde bırakamadığımız geçmişimiz su yüzüne çıkıyor… Duygusal açıdan güvende hissetmek, değer verdiğimiz kişilerle bir arada yaşamak istiyoruz. Yaşadığımız ilişkiler ruhsal gelişimimize katkı sağladığı sürece yeni deneyimler öğrenebiliyoruz. Peki ya saplantılarımız? Sevgi adı altında bir türlü geçmişte bırakamadığımız zihnimizi yoran kişiler, ilişkiler? Yeniay tüm bunlarla yüzleşebilmemize, gerçek sevgiyle patolojik sevgi ayrımını yapabilmemize yardım edebilir, eğer istersek…

 Sevginin fedakârlık gerektirdiğini hepimiz biliriz. Emek verdikçe karşımızdaki kişiden beklentilerimiz artar. Aynı fedakârlıkları onunda göstermesini bekleriz. Alma - verme dengesini koruyabildiğimiz sürece her şey yolunda gider. Ama insanoğlu doyumsuzdur ve fazlasını ister. Daha fazlasını alabilmek  için daha fazlasını vermeye başlar. Verdiğinden daha fazlasını almaya başlayan birey, veren kişinin karşısında ezilmektedir. Çünkü dengeler bozulur. Tüm bunlar ilişkide yetersizlik duygusunun yarattığı sorunları gündeme getirir ve patolojik sevgi bu noktada başlar. Gerçek sevgi, karşılık beklemeden yapılan fedakârlıklardan oluşur ve ilişki iki kişinin ortak çabasıyla var olur.

 Ruhumuzu sarmalayan, gönlümüzü hoş eden, yanında gülümseyebildiğimiz insanlarla yürümeliyiz bu yolda… Ne kadar emek vermiş olursak olalım, dengeler bir kez bozulmuşsa yeniden onarmak çok zordur. Bildiğimiz yoldan yürümek, alışkanlıklarımızı devam ettirmek hepimize kolay gelir. Son zamanlarda yaşadığımız zorlu süreçler, bu alışkanlıkların bizlere neler kaybettirdiğini ve gelişimimizi ne derece etkilediğini görmemizi sağladı. Belki çok ağır geldi yüzleşmek, gerçekleri görmekte ve kabul etmekte hepimiz zorlandık. Ama artık kendi yanlışlarımızı ve kimleri ardımızda bırakmamız gerektiğini daha iyi bilir hale geldik…

 Ailemizle ilgili konular ve onların ihtiyaçları gündemde olacaktır. Onların bizim için yaptıklarını düşünebilir, geçmişle ilgili anılarımıza ve çocukluk yıllarımıza özlem duyabiliriz. Duygusal ihtiyaçlarımız ve sezgilerimiz yoğun olacaktır. Gizemli ve mistik konulara ilgi duyabilir, yeni bilgiler edinebiliriz.  Yeni fikirlerimizi hayata geçirmek için güçlü bir istek duyabiliriz. Merkür’ün retro olması, aldığımız kararları uygulamak için bir süre daha beklememizin uygun olacağını gösteriyor.2 Temmuz 2014’den itibaren önemli kararlarımızı alabilir, yeni girişimlerimizi hayata geçirebiliriz.

 Tüm yaşamımızı oluşturan, hayatımızın kalitesini belirleyen kendi aldığımız kararlar ve yaptığımız şeçimlerdir. Herkes kendi seçimleriyle hayat yolunda yol alabildiğine göre, herşey yolunda demektir. :)

Sevgi, umut ve ışıkla…

 

 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..