Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yengeç Dansı Avrupa'da

Yengeç Dansı Avrupa'da
 

Gazetelerin birinci sayfasından verilen spor haberlerinin en güzellerinden biriyle karşı karşıyayız bugün. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde gruptan 11 puanla çıkarak Avrupa’nın 16 takımı arasına adını yazdırdı.

Bir Fenerbahçeli olarak sevindiğimi saklayacak değilim. Belki ortada bu kadar büyütülecek bir şey yok ama, hani sonuç küçümsenecek bir durum da değil. Basamaklar birer birer çıkılarak zirveye tırmanılır.

Yüzüncü yılda gelen bu başarının kalıcı olması ve giderek takımın daha büyük başarılara imza atması en büyük dileğim.

Haberi sürmanşetten veren gazeteler şunlar:

Hürriyet: “Yengeç Dansı Avrupa’da”

Milliyet: “Fener’den Altın Sayfa”

Sabah: “Avrupa Kralı”

Akşam: “Fener Tarih Yazdı”

Zaman: “Fenerbahçe Devler Ligi’nde tarih Yazdı”

Takvim: “Yüzyılın Onuru”

Yeni Şafak: “Avrupa Devi Fener”

Star: “Avrupa’nın Efendileri”

Bugün: “Fenerbahçe Tarih Yazdı”

Vatan: “Fener Bayramı”

Posta: “Fenerbahçe Destanı”

Türkiye: “Kanarya Tarih Yazdı”

Güneş: “Avrupa’nın Yeni Yıldızı”

*****

Yeni Anayasa hazırlıkları devam ederken TOBB’nin düzenlediği çalıştayda sivil toplum örgütleri temel ilkeler çerçevesinde ortak bir aklın ortaya çıktığını ve yeni anayasanın bütünleştirici olması gerektiğini bildirdiler.

Üzerinde anlaşılan taslakta senato, iki turlu seçim ve yetkisiz cumhurbaşkanı öneriliyor. Haberi Radikal gazetesi “Anayasa için Sivil Toplumdan 36 İlke” manşetiyle verirken Star gazetesi “34 Maddelik Sivil Uzlaşma” başlığını kullandı.

*****

Dağdaki terör örgütüne katılan, ancak şu zamana kadar eylemlere iştirak etmeyenlerin evlerine dönmesi, topluma katılmasını sağlayacak formüller üretilirken, yeni bir eve dönüş yasasının çıkarılacağı, örgüt yöneticilerinin de affedileceği, hatta bundan Apqo’nun bile yararlanabileceği gibi dedikodular aldı başını gidiyor.

Başbakan Erdoğan teröriste silah bıraktırma çalışmarını anlatırken, yeni yasa yok, yürürlükteki eve dönüş yasası üzerinde üzerinde değişiklik yapılabilir mi diye çalışıyoruz, bunu başka yerlere çekmenin bir anlamı yok, dedi.

Haberi Türkiye gazetesi “Yeni kanun Yok” manşetiyle aktarırken, Sabah gazetesi “Eve Dönüşü Esnetebiliriz” başlığını kullandı.

*****

Öte yandan Posta gazetesi “Apo Arkalarında” başlığıyla verdiği haberde, PKK’ya yakınlığıyla bilinen DTP’li milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Özdal Üçer’in, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan toplantıda üzeri beyaz bir örtüyle kapatılan bölücübaşı Abdullah Öcalan posteri önünde konuştuklarını, milletvekilleri konuşurken salondakilerin yaşasın Apo diye slogan attıklarını belirtti.

Akşam gazetesinde ise “DTP’nin Ev Sahibi Lord Ahmet” başlığı altında, iki ay önce Londra’da Fethullah Gülen konferansını düzenleyen İngiliz milletvekili Lord Nazir Ahmed’in bu kez parlamentoda DTP’lileri ağırladığı haber verildi.

Zaman gazetesi ise ekonomik ve sosyal olarak Doğu ve Güneydoğu’daki halkın durumunu iyileştirmek için yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini “Ekonomik ve Sosyal Paket Doğuda Yaraları Sarıyor” başlığıyla verdi.

*****

Gazetelerin diğer manşetleri de şöyle:

Hürriyet: “Firarda mı Kayıp mı?” Şırnak’ta Şakirsöğüt karakolu revirinde görev yapan Dr. Üsteğmen Uluğ, birliğiyle birlikte çıktığı PKK operasyonu dönüşü yerleştikleri dağ karakolundan kayboldu.

Milliyet: “Malatya’da Açık Adres Skandalı” Malatya’daki katliamda eşi öldürülen Şemse Aydın hedef olduğu için farklı bir şehre taşındı. Ancak dava dosyasında kadının yeni adresi açıkça yazıldı.

Takvim: “Taşeron Soygun” BP Türkiye’nin yöneticisi, annesi adına kurduğu taşeron şirketle 1 milyon doları zimmetine geçirdi. Trilyonluk soygun hayali işlemlerle gerçekleştirildi.

Yeni Şafak: “Suikastleri Ceple Çözdük” Bakan Yıldırım son dönemdeki cinayetlerin aydınlatılmasında, cep telefonu sinyallerini takip eden Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın büyük rolü olduğunu söyledi.

Bugün: “Çaktırmadan Ölüyorsunuz” Erdoğan sigarayla mücadelenin terörle mücadeleden önemli hale geldiğini söyledi. Sigara daha sinsi, çaktırmadan götürüyor dedi.

Vatan: “Türbana Kapıda İzin Formülü” Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam yasa ve anayasa değişikliğine gerek yok. Rektörler yasağı uygulamazsa sorun da çözülür, dedi.

Cumhuriyet: “Din Devletine Doğru” Baykal kurumlar tek tek AKP’nin kontrolüne geçti. Yeni anayasa son nokta olacak, dedi.

Güneş: “Pilotaj Hatası Değil” Isparta’daki enkazı inceleyen Kanadalı kaza uzmanı Atlasjet uçağının pilot hatasından düştüğü tespitini mantıksız buldu.

*****

Gazetelerde yer alan ikinci manşetlerde de şu önemli haberler vardı:

Takvim gazetesi “Trakya Üçgeni” başlıklı haberinde hükümetin Trakya’ya Dubai’deki gibi içinde her şeyin olduğu dev bir hava şehri kuracağı bildiriliyor.

Star gazetesi “BMW Yolda” başlıklı haberde dünya otomobil devi BMW’nin Türkiye’de üretime geçmeye hazırlandığını fabrika yeri için en güçlü adayın Tekirdağ olduğunu bildirdi.

Vatan gazetesi “Tazminat Avcısı” başlıklı haberinde uçak kazası davalarıyla ünlü ABD’li avukat Monica Kelly’nin Isparta’da düşen uçak için Boeing’e 300 milyon domarlık dava açmaya hazırlandığını bildiriyor.

*****

Spor gazetelerinden Fanatik Fenerbahçe’nin zaferini “Bayraklar Asılsın” manşetiyle verdi.

Fotomaç’ın manşeti “Ben Seni Annemin Beni Sevdiği Kadar Seviyorum”

Fotospor ise Fener’in başarısını “Kanarya Geliyor Avrupa Yıkılıyor” manşetiyle haber yaptı.

Bugünlük de bu kadar. Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..