Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni Anayasa hükümeti…

Yeni Anayasa hükümeti…
 

Yargı kararları hukuk değil, kaos üretiyor artık. Bu kaos ülkenin çatısını, yani TBMM’yi bile alevler içerisinde bıraktı. 

Yargıya olan güvensizlik, ciddi boyutlara ulaşmış, had safhaya varmış durumda. Yargının üzerine düşen siyaset gölgesi bu güvensizliği besliyor. Büyük çoğunluk, yaşananları ‘yargı kararı’ olarak değil, ‘Tayyip Erdoğan’ın kararı’ olarak görüyor. 

Zaman zaman, gerginlik ve kaostan beslenen iktidarlar her ülkede ortaya çıkabilir. Fakat yargının, iktidar hayrına gerginlik ve kaos pompaladığı bir hukuk sistemi çok daha büyük bir tehlikedir. 

Son kararları ile yargı, TBMM çatısı altında silah kullanmış; TBMM’nin sol ayağına kurşun sıkmıştır. 

Ancak bu kaosun, birkaç beleş vekillik için yaratıldığı düşünülmesin. Eli kulağındadır; bu kaosa son vermek için ortaya atılacak isim, yine Başbakan Erdoğan olacaktır. Lakin ne fayda, bu çabalardan bir sonuç çıkmayacağını ise, yine en iyi Başbakan bilir. 

Önümüzdeki günlerde kurulacak olan hükümet; ‘yeni Anayasa hükümeti’dir ve bu hükümeti kuracak parti, tarihin kucağında bu misyon için büyütülmüştür. O hükümetin yapacağı Anayasa da, ileriki aylarda muhtemelen halkın önüne getirilecektir. Bu gün yaşanan hukuki gerginlikler ise, istenmeyen, spontane oluşmuş bir olay değil, masa başında yazılmış bir senaryo, önümüzdeki Anayasa sürecinde AKP’nin kullanması için şarjöre sürülen mermidir. 

Sonrasında silah halkın eline bir kez daha verilecek, ayağına bir kurşun daha sıkması istenecektir… 

 
Toplam blog
: 20
: 592
Kayıt tarihi
: 29.04.11
 
 

1966 İstanbul doğumluyum. Çukurova Üniversitesi İşletme bölümü okudum. Halen İstanbul'da yaşıyorum. ..