Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '16

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni Anayasa yapılamaz!

Türkiye Cumhuriyeti TBMM’nin yeni bir Anayasa yapma yetkisi hiçbir Kanun ve Hukuk çerçevesinde tanımlanmamıştır. Yani TBMM’nin yeni bir Anayasa yapma girişimi hukuki değildir. Bu girişim Anayasa ve Hukukun ihlali anlamına gelir ki bu da suçtur.

T. C. Bağımsız Mahkemeleri bu tür Anayasa suçu işleyenleri yargılaması gerekmektedir.

Ayrıca bugüne kadar yaptığı uygulamalar ile Milli, Demokratik ve Hukuki duruş sergilememiş olan AKP zihniyetinin Türk Milletinin yararına bir Anayasa yapmak istediği konusunda kuşkularımız bulunmaktadır.

 -Dünya Yahudileri ve Amerikan Yahudileri derneklerinden “Cesaret Ödülü” alanlar Milli olamaz.

- İsrail’e güvenlik sağlamak ve Enerji kaynaklarını ele geçirmek için Ortadoğu’yu kan, gözyaşı, yokluk ve acılara sürükleyen Egemen Güçlerin yürüttüğü BOP’a Eşbaşkanlık yapanlar Milli olamaz.

- ABD’li askerlerin Türk Askerinin başına çuval geçirmesi olayında, ABD’ye Nota verilmesi söz konusu olduğunda, “Bu müzik Notası değildir. Aklınıza geldiğinde verilmez” diyenler Milli olamaz.

- Türkiye’nin Bağımsız bir ülke olarak egemenliğe sahip olduğu toprakları Egemen Güçlerin hizmetine sunarken, “Burası NATO toprağıdır” diyen zihniyet Milli olamaz.

- Egemen Dış Güçlerin keyfi olarak kullandığı Ülkemizdeki NATO Askeri üslerini denetleyemeyenler Milli olamaz.

- Türkiye’deki Bankaların büyük bir kısmının yabancı sermayeye satılmasına fırsat verenler Milli olamaz.

Yerli malı kullanımını ve yerli üretimi desteklemeyen, ithal ürün kullanımını teşvik eden zihniyet Milli olamaz.

- Türk Milletinin zararına olan Gümrük birliği şartını destekleyen zihniyet Milli olamaz.

-  Türk Ticaret Kanununda “Türk, Türkiye, Cumhuriyet ve Millî” kelimelerin kullanılmasını yasaklayan zihniyet Milli olamaz.

- Bakanlıklarda Yabancı Danışmanlarla çalışanlar Milli olamaz.

-  Ülkenin Madenleri, Tesisleri, Limanları, Su kaynakları, Taşınmazları ve Topraklarını yabancıların kullanımına verenler Milli olamaz.

-  Mahkemeleri baskı altına alarak, Yolsuzlukların araştırılmasına müsaade etmeyen davranışlar Hukuki olamaz.

- Bağımsız yargıya Müdahale ederek, siyasi otoritenin aleyhine olacak yargılamaları engellemek için Mahkeme heyetini değiştirenler Hukuki davranmış olamaz.

- Sayıştay raporlarını dikkate almayan ve yönetimin denetlenmesine fırsat vermeyen zihniyet Hukuki davranmış olamaz.

-  Egemen Dış Güçlerle ve Cemaatle işbirliği yaparak ülkeyi yıpratmak için Ergenekon, Balyoz, Casusluk davalarıyla Milli değerlere sahip çıkan bilim adamları ve Askerlerin kumpas kurularak yargılanmasına neden olanlar Milli olamaz.

-  Rus uçağı 17 saniye sınır ihlali yaptı diye düşüren, fakat Yunan uçakları yüzlerce defa sınır ihlali yaptığı halde müdahale etmeyenler Milli menfaatleri koruduğunu iddia edemezler.

- Süleyman Şah türbesiniI ŞİD işgal edilecek diye yerinden kaldıranlar Milli davranış içerisinde olamaz.

- Türk Milletini ayaklar altına alan, Türklüğü silmeye çalışarak, hiçbir zaman Türk Milleti ifadesini kullanmayan zihniyet Milli olamaz.

- Atatürk İlke ve Hedeflerine tavır alan, Atatürk’ün yaptığı değerleri ve Atatürk ismi taşıyan eserleri yok etmeye çalışan zihniyet Milli olamaz.

Andımızınsöylenmesini yasaklayanlar, Milli Bayram kutlamalarına kısıtlama getirenler, Atatürk’e saygı gereği çelenk konmasını yasaklayanlar Milli olamaz.

- Özgür Suriye Ordusu ve diğer illegal örgütlere destek vererek teröristlerle işbirliği yapanlar Hukuki davranış içinde olamaz.

-          Açılım adı altında PKK gibi bir terör örgütü ile görüşmeler yaparak pazarlık edenlerin Milli ve Hukuki kurallara uygun davrandığı kabul edilemez.

-          Egemen Dış Güçlerin direktifleri ile Yerel Yönetimler yasasını kabul ederek, Türkiye’nin bölünmesine vesile olacak özerk yapıların oluşmasına yardımcı olan zihniyet Milli olamaz.

-          Ege Denizinde Türk karasuları içerisindeki 16 Adeti büyük irili ufaklı 152 Adet Adanın Yunanistan tarafından işgal edilmesine göz yumanlar Milli olamaz.

-          12 Eylül 2010’da yapılan Anayasa değişikliği ile HSYK yapısını değiştirerek Mahkemeleri Hükümetin kontrolü altına alan zihniyet Hukuki bir anlayış sergileyemez.

-          Domuzun kasaplık hayvanstatüsüne alınmasını sağlayan zihniyet Milli değerlere sahip olamaz.

-          Evlilik dışı ilişkileri zina olmaktan çıkaranzihniyet Milli değerlere sahip olamaz.

-          Cuma hutbelerinde “Allah katında din İslam’dır” ayetinin okunmasını yasaklayan zihniyet Milli değerlere sahip olamaz.

-          Ortodoks Hristiyan devlet kurulması anlamına gelen Ekümenliğe karşı olmadıklarını açıklayan zihniyet Milli olamaz. 

Bu gibi zihniyetlere sahip olan AKP tarafından yapılacak Anayasa değişiklikleri veya Yeni Anayasanın; Milli, Demokratik ve Hukuki olma ihtimali yoktur.

T. C. Anayasası bu güne kadar yapılan 17 değişiklik ile ilk günkü özelliğinden farklı bir özelliğe kavuşturulmuştur. Bu Anayasa iddia edildiği gibi bir darbe Anayasası olma özelliğinden tamamen çıkmıştır.

Hem T. C. Anayasası üzerine yemin edeceksiniz, hem de gücünüzü, yetkinizi aldığınız varlığınızın dayanağı olan Anayasayı değiştirmeye kalkacaksınız. Bu kabul edilemez.

Bugünkü Cumhurbaşkanı toplam seçmen sayısının % 39 oyunu alarak seçilmiştir. Yani Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın karşısına Milli Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir aday gösterilmediği için seçime katılma oranı % 75’e düşmüş ve Halk gösterilen adaylar arasından birini seçmeye mecbur bırakılmıştır. Onun için Sayın R. T. ERDOĞAN; Halkın çoğunluğu tarafından seçilmemiş, seçime katılanların % 52 oyu ile seçtirilmiştir.

Yeni bir Anayasa yapmak, demokratik Hukuk devletine karşı yapılacak bir darbe olur.

Yeni Anayasayı Başkanlık sistemine dönüşümün yolu olarak görmek mümkün değildir. Sayın R. T. ERDOĞAN; kendi döneminde yapılan uygulamaların araştırılmasını önlemek amacıyla, Başkanlığa gelerek her şeyi kontrol altına almak istemektedir.

Türkiye Cumhuriyetinin Milli Demokratik Hukuk devleti olarak, Parlamenter sistemle yönetilmesi en uygun sistemdir. Bugüne kadar yapılan uygulamalar göstermiştir ki; Başkanlık sistemi kuvvetler ayrılığı prensibine uygun olmadığı için demokratik ve hukuki uygulamalardan uzaklaşmaya neden olacaktır.

Bu nedenlerle mevcut zihniyetin yeni bir Anayasa yapması ve Başkanlık sistemini dayatması mümkün değildir. 

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..