Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '17

 
Kategori
İstanbul
 

Yeni Atatürk Kültür Merkezi Bir Harika..

Yeni Atatürk Kültür Merkezi Bir Harika..
 

Demokrasilerde partiye karşı düşmanlık diye bir şey olmaz olmamalı da zaten. Partinin politikalarını beğenmeyebilirsiniz, hatta parti kadrosundaki parlamenterleri sevmeyebilirsiniz ama gerek o partiye karşı gerek parlamenterlerine karşı asla duşmanca duygular oluşturulmamalıdır.

Mevcut iktidarın parlamenterlerin çoğu itici geliyor bana mesela. Hatta istisnasız hepsi. Zaten çarşaf liste sistemiyle seçilmiş olan parlamenterlerin üç aşağı beş yukarı yüz ifadelerinden tutunuz düşüncelerine kadar hepsi biri birinin aynı durumdadır. Bu durum diğer partiler için geçerlidir. Sağ partilerde ne kadar sığ dar düşünceye sahip ve tutucu geleneksel kültüre bağlı politika üretmeye çalışan parlamenterlere sahipse, sol partilerde de tam tersi dünyaya açık politika üretmeye çalışan ufukları geniş aydın düşünceye sahip parlamenterlerden oluşmaktadır.

Mecliste bulunan tüm siyasi parti parlamenterler aynı çarşaf liste metoduyla seçilmiş oldukları ve mevcut seçim sistemini demokratik bulmadığımdan hiç bir zaman seçim sandığına gitmemekteyim o da ayrı konu!

Çok detaylı ve sorgulayıcı nitelikte düşündüğümüzde tüm siyasi partilerin global ekonomi sistemi bağlamında emperyal ülkeleri tarafından oluşturulmuş olan sistemin birer uzantıları olduklarını rahatça anlayabiliyoruz.

Bakmayınız siz televizyon ekranlarında bir birlerine atıp tutmalarına, özellikle ihale komisyonlarında yanyana kolkola olduklarını görürsünüz.

Demem şu ki; yok aslında bir birlerinden farkları..

Bu konuyu geçelim..

Gelelim hak teslim etmeye..

Babamın oğlu da olsa eğriye eğri doğruya doğru derim her zaman.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yeni tanıtım projesine bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim..

Tarihi bir özelliği olmamakla birlikte gelişen dünya normlarına daha uygun yeni yapıya kavuşturulması için atılmış olan adıma alkış tutuyorum.

80'li yıllarda devlet opera ve balesinde viola sanatçısı arkadaşımın sayesinde çokça opera izlemiş ve tiyatro salonunda sayısız tiyatro oyunları seyretmiş ve arkadaş buluşmalarında "AKM'nin önünde" diye sık sık buluştuğumuz noktalardan bir yer olan Atatürk Kültür Merkezi'nin ortadan kaldırılmasına benden fazla üzülen olmaz diye düşünüyorum.

Yeni proje ile AKM'nin ortadan kaldırılmayacağı gibi, dış görüntüsünün değiştirilmemesine bile özen gösterildiği tanıtım videolarında gördük.

Daha modern opera bale ve tiyatro salonlarına kavuşulmasını heyecanla bekliyoruz.

Tek bir şartla..

Gezi parkına dokunmadan!

Gerçi Gezi parkı ile AKM'ye bir bağlantısı yoktur. Her ikisi ayrı ayrı parsellerden oluşmaktadır. Ama biz yine de söylemiş olalım.. 

Mevcut iktidarı sevmesem de Atatürk Kültür Merkezi projesine bayıldım!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..