Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

canan öztanık temiz

http://blog.milliyet.com.tr/evc

04 Temmuz '07

 
Kategori
Kitap
 

Yeni başlangıçlar

Kolay mıdır yeni başlangıçlar yapmak? Her şeyi bir tarafa bırakıp yok sayarak yeniye adım atmak. Cesaret ister, duyguları bir tarafa atmayı mantığını konuşturmayı, kısacası mangal gibi bir yüreği sever cesaret.

Geride kalan herşeyi ve hayatı bir kenara bırakıp gitmek ardında sevenlerini ve sevdiğini bırakabilmek ve hayatında ki aksaklıklarını ancak kendi gidişiyle çözüme kavuşturabileceğını düşünecek kadar fedakarlık yapmak. "Yüreğim seni çok sevdi" adlı kitabı okurken içim acıdı. Canımı uzun süredir bu kadar acıtan kitap okumamıştım. Belki de terk etme ve yeni başlangıçlar yapma konusunda ki cesaretsizlğim yüzünden bu kadar çok etkilendim kitaptan.

Kendi yazdığım kitapta bile terk eden değil terk edileni konu aldım. Yazarken bile terk edemiyorum alışkanlığım içinde olan hiç bir şeyi.

Ama bu kitap sözde kariyer yapmak uğruna bir çok şeyi bırakıp daha doğrusu kendini bir çok şeyi bırakmak zorunda hisseden genç bir kızın öyküsü. Okuyanlar benimle aynı fikirdeler mi bilemem ama Aslı sevdiği adamın içine düştüğü durumu daha da çıkmaza sokmamak ve ailesi tarafından istenmediği için her şeyi bırakıp gitti.

O gittikçe insan daha da bağlanıyor kitaba. Ne zaman gelecek diye bekliyorsunuz. Bir şekilde gelecek ve yeni başlangıçlar yapacak diye merakla beklerken bir de bakıyorsunuz ne yazık ki "gelmiş ama geç gelmiş" Hep bir b planı bir ortayol vardır hayatta. Hiç bir plana gerek duymadan içine düştüğü durumu kendince çözerek her şeyi feda ederek devam ediyor yoluna. Ama pişmanlıklarla ve geç kalınmışlıklarla. Vazgeçmeden önce herşeyin bittiğine emin olmak lazım. Ucu açık hiç bir şey kalmamalı hayatta.
iyi okumalar...

 
Toplam blog
: 23
: 551
Kayıt tarihi
: 23.05.07
 
 

Bir çok basın yayın organında yazarlık yapmaktayım. Kitap piyasasina çıkarmış olduğum 4 romanım v..