Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yeni başlayanlar için botoks: Doğru bilinen 10 yanlış (1. Bölüm)

Yeni başlayanlar için botoks: Doğru bilinen 10 yanlış (1. Bölüm)
 

Dr. Gürcan Aslan


1-Botoks bir tür yılan zehiridir.

Yanlış: Botoks bakterilerden elde edilen bir tür toksindir. Çeşitli işlemlerden geçirilerek sadece enjekte edildiği bölgede etkili hale gelmektedir.

2- Botoks enjeksiyonları çok ağrılıdır.

Yanlış: Aslında enjeksiyon için çok ince özel iğneler kullanmaktayız. Her ne kadar lokal anestezi yapan kremler kullanılsa da genellikle botoks enjeksiyonları hiçbir uyuşturmaya gerek kalmadan yapılabilmektedir. Oluşan ağrı çok kısa süreliğine bir sivrisinek ısırığından fazla değildir.

3-Botoks sadece kırışıklıklar içindir.

Yanlış: Botoks sadece kozmetik amaçlı kullanılmamaktadır. Migren tedavisinden, koltuk altı ve el ayasındaki aşırı terlemenin giderilmesi, hatta yapılan son çalışmalarda depresyon tedavisine yardımcı olmaya kadar birçok tıp alanında kullanılmaktadır.

4- Eğer botoks kullanmayı bırakırsam kırışıklıklarım eskisinden de kötü hale gelir.

Yanlış: Botoks kullanmayı bıraktığınızda yüzünüzdeki kırışıklıklar ancak botoks kullanmaya başlamadan önceki halinize döner. Daha kötü olmaz. Sonuçta diyelim ki 2 yıl botoks kullandınız, böylelikle 2 yılda oluşacak kırışıklıklardan da kurtulmuş olursunuz. Bunu bir nevi yüz yaşlanmasını duraklatmak olarak da görebiliriz.

5-Botoksu sadece kadınlar yaptırır.

Yanlış: Kadınlar kadar olmasa bile erkeklere de botoks yapmaktayız

6- Botoks yaptırırsam yüzüm maske gibi olur kaşımı gözümü hareket ettiremem.

Yanlış: Botoks doğru ellerde yapıldığı zaman yüz mimiklerinin tamamen ortadan kalkmasına neden olmaz, sadece sert ve kırışık görünüşü ortadan kaldırır. İyi bir botokstan sonra kaş ve yüz hareketleri hala mevcuttur sadece görünümünüz gençleşmiştir.

7- Botoks güvenli değildir.

Yanlış: Yılda milyonlarca kişiye botoks yapılmaktadır. Botoksla ilgili bilimsel çalışmaların 40 yıldır, kozmetikte kullanımının da 25 yıllık olduğunu düşünürsek botoks oldukça güvenlidir. Hatta botoksun aspirinden bile daha güvenli olduğunu söylemek doğru olur.  ‘işinin ehli bir estetik cerrah ya da dermatolog tarafından yapılmak kaydıyla.’ Aspirinin daha fazla yan etkisi vardır.

 8- Botoks yapıldıktan sonra kırışıklıklar sonsuza kadar kaybolur.

Yanlış: Botoksun etkileri geçicidir. Kırışıklıkların kaybolduğu dönem yaklaşık 6-8 ay sürmektedir.

9- Botoks kadar etkili cilt kremleri vardır.

Yanlış: Hiçbir krem botoksun yaptığı etkiyi yapamamaktadır. Bu kremler cildin yüzeyel tabakalarını etkilemekte botoks gibi derindeki kas tabakalarına fazla etki edememektedir. Sonuçta kremlerle aynı etkiyi almak mümkün değildir.

10- Botoksun birçok yan etkisi vardır.

Yanlış: Botoks yapıldıktan sonra genelde insanlar vücutlarında bir rahatsızlık hissetmezler. Ama az sayıda kişide geçici mide bulanması ya da kısa süreli baş ağrısı olmaktadır. ( Bu baş ağrısı botoksun migren tedavisinde kullanıldığı gerçeğini değiştirmez)

www.drgurcanaslan.com

 
Toplam blog
: 11
: 1979
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

Yaklaşık 30 yıldır Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahım.  İlgi alanlarım daha çok estetik ce..