Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '17

 
Kategori
TV Programları
 

Yeni Bir Asmalı Konak macerası

Yeni Bir Asmalı Konak macerası
 

Değerli okuyucular son zamanlarda art arda final yapan dizilerin yanı sıra 10’dan fazla yeni dizide ekran macerasına hazırlanıyor. Yeni dizilere şöyle bir göz atalım:
 
İstanbullu Gelin: Başrolünde Özcan Deniz ve Aslı Enver’in olduğu İstanbullu gelin 3 Mart Cuma akşamı Star’da başlıyor. Dizi için ‘’yeni bir Asmalı Konak’’ şeklinde çok iddialı yorumlar yapılsa da ben o kadarda değil diyerek karşı çıkıyorum. Final yapan Yıldızlar Şahidim dizisinin yerine koydu Star. Bir kere 2017’de star için Cuma günleri zor geçecek çünkü Kiralık Aşk seyircisini kaybetti. Peki yeni dizi İstanbullu Gelin Cuma akşamları ne yapar diye sorarsanız valla Survivor, Arka sokaklar, Aşk ve mavi, Dayan yüreğim ve Payitaht Abdülhamit’in arasında nasıl bir sonuç getirir kanala işte orası ancak ana haber bültenlerini  ve gündüz kuşağı programlarının izlenme oranını geçebilirse ilk 10’a girer diye düşünüyorum. Cast ekibine gelince. Özcan Deniz’in Aslı Enver ile çok uyumlu bir çift olacağını sanmıyorum. Dahası yeni bir Seymen ve Bahar ikilisi çıkmasını hayal bile etmiyorum. Aslı Enver yerine daha olgun bir kadın oyuncu seçilebilirdi. Yada Özcan Deniz yerine daha genç bir oyuncu olsaydı keşke. Deniz projede kamera arkasındaki yeteneğini konuşturabilirdi. Takdir seyircinin. Hayırlı olsun.
 
Aşk ve Gurur:Yapımcılığını Limon Film / Hayri Aslan'ın yaptığı Show TV'nin heyecanla beklenen yeni dizisi "Aşk ve Gurur" 5 Mart Pazar günü saat 20.00'de  Show TV'de başlıyor. Başrollerinde Mert Fırat ve Damla Sönmez var. Dizinin fragmanı çok şey vaat ediyor. Tutma ihtimali yüksek. Üstelik günüde çok uygun seçilmiş. Kanalın yüzünü çok aşırı olmasa bile güldürüp mutlu edecek. Survivor, Bodrum masalı ve Hayat bazen tatlıdır ile çok çekişmeli bir Pazar akşamı geçirecek.
 
İçimdeki Fırtına: Başrollerinde Merve Boluğur, Yusuf Çim, Gizem Karaca ve Burak Yamantürk var. Dizinin entrika kısmı Hatice Aslan’a ait. Oyunculuğuyla göz dolduruyor. Dizi son derece iyi gidiyor bana göre. Gizem Karaca ve Yusuf Çim’in kariyeri açısından önemli bir basamak olarak köşede duracak.
 
Yeni Gelin: Artık gelin dizilerini bu sezon sık sık göreceğiz gibime geliyor. Dizinin beni çok heyecanlandırdığını söyleyemem. Başrol oyuncuları çok göz önünde olan aşina olduğumuz isimler değil.İlk fragmanda aylavyu filmini andırıyor. Anadolu’da bir aşiretin oğlu ile yaşamak için şehir hayatını geride bırakan fedakâr ve aşık bir kadını canlandıran Bella ile aşiret varisi olan Hazar'ın maceralı aşklarının yanı sıra gelin kaynana arasındaki çekişmeleri konu alan Yeni Gelin dizinin başrollerini Jessica May ve Tolga Mendi paylaşırken, Mustafa Avkıran, Dağhan Külegeç, Sema Keçik, Lale Başar, Renan Bilek, Yonca Şahinbaş, Burçin Bildik, Zeynep Kankonde, Esin Gündoğdu, Murat Kocacık ve daha birçok ünlü oyuncu yer alıyor. Dizisinin yönetmenliğini ve senaryosunu Ersoy Güler üstleniyor."Yeni Gelin" yakında Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak. 
 
Çoban Yıldızı: Şükrü Özyıldız ve Selin Şekerci'nin başrollerinde yer aldığı büyük bütçeli yeni dizi Çoban Yıldızı  2 Mart Perşembe akşamı ekrana gelecek. Fox tv’nin  Umuda  Kelepçe Vurulmaz dizisini harcadığını daha öncede belirtmiştim. Genç izleyiciyi kırdığını söyleyebilirim. Toparlaması epey zaman zaman alır. Yeni dizi Perşembe için çok zor bir savaş verecek kaybetme ihtimali çok yüksek diye düşünüyorum.yinede izleyip sonuçları göreceğiz. 
 
Evlat  Kokusu: Yapımını Endemol Shine Türkiye’nin gerçekleştirdiği, yönetmenliğini Erol Özlevi’nin üstlendiği, başrollerini Hande Soral, Barış Kılıç, Sedef Avcı, MuratHan ve Yeşim Salkım’ın paylaştığı Evlat Kokusu’nun senaryosuEndemol Shine Türkiye Yazı Grubu tarafından kaleme alındı.Çekimlerine Amsterdam’da başlanan ve Hollanda sahneleri Endemol Shine Hollanda ile ortaklaşa yürütülen Evlat Kokusu, Amsterdam’dan İstanbul’a uzanan büyük bir sevgi, nefret, aşk, entrika ve fedakârlık öyküsü. Konusu Türk seyircisinin aşina olduğu bir senaryo.  Final yapacak olan Poyraz Karayel’in yerine oturacak. Barış Kılıç’ı özlemiştik ekranlarda. Umarım hikayesi daha ilgi çekici bir hale getirilir. Yoksa seyirci affetmez biliyorsunuz.
 
Payitaht Abdülhamit: İlk bölümüyle Çarşamba akşamlarına adete ambargo koyan Diriliş Ertuğrul ne ise Cuma günlerine de ambargo koyacak bir dizi. TRT1 durup durup turnayı 12’den vuruyor. Bundan sonra Cuma akşamlarının yeni fenomen dizi olarak ekranda yer alacak. Zaten ben bu reyting sonuçlarını adım gibi biliyordum. Hele birde konu Abdülhamit olursa tamamdır. Çarşamba akşamı Diriliş’e koşan seyirci yavaş yavaş Payitaht Abdülhamiti’de bağrına basacak.
 
Recep İvedik hem sevindirdi hem üzdü
 
Şahan Gökbakar'ın "Recep İvedik 5" filmi, Türkiye'de olduğu kadar yurtdışında da ilgi görüyor. 16 Şubat'ta gösterime giren film, Türkiye'de hafta sonu toplam 1 milyon 890 bin 410 kişi tarafından izlenmiş ve rekor kırmıştı. Filmlerin izlenmesinden her zaman yanayım çünkü kamera arkasında evine ekmek götüren onlarca insan var bu projelerde. Sadece vitrinde olan isimlerle geçiştiremeyiz. Geçen gün bir vatandaş şöyle diyor: ‘’80’lerde 90’larda böyle filmler çekemezdiniz. Ne zaman sokakta böyle adamlar görmeye başladık hemen ardından filmi de gelmeye başladı. Tartışılabilir bence. Sahi, toplum ne istiyor? Nasıl filmler istiyor nereye doğru gidiyoruz. Bir yığın soru. Hani diyorum yurt içinde ve yurt dışında bir çok ödül alan ve sanat filmi denilen filmlerimizde keşke izlense. Bu sayede ödül üstüne ödül alan sanat filmlerinin Yönetmenleri ikinci filmi için bütçe ayarlamakta zorluk çekiyoruz diye ümitsizliğe kapılmasa. Umarım olur.
 
YUSUF KARAKAŞ/ MİLLİYET BLOG
 
Toplam blog
: 17
: 1193
Kayıt tarihi
: 08.01.15
 
 

Konya Selçuk Üniversitesi Gazetecilik mezunu. İzmit Uluslararası Sahne Sanatları Derneği Temel oyun..