Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeni bir başlangıç

Yeni bir başlangıç
 

İnsan olarak ihtiyacımız olan şey; SEVGİ…

Pek çok değeri içinde barındırır Sevgi, saygı mesela..İnsan olduğumuzu hatırlatır bize, değerli olduğumuzu ve insanlık ölmedi sözünün hakkını verdirir bizlere..

Çevreme baktığımda gülümseyen hayal ediyorum, birbirine hiç tanımıyor olsalar da selam veren yüzler. Yaya geçidinden geçereken ; yol veren araçların içinde kızgınca bakan yüzler değil ; SEVGİ’nin  barındırdığı saygının verdiği memnuniyet ile bakan yüzler..

Birbirini ötekileştirmeyen maskelerin ardına saklanmayan, açık arayıp köşeye sıkıştırmak için uğraşmayan gerçek yüzler…

İnsan olarak kendimizi değerli hissettirecek dostluklar  , arkadaşlıklar ve böyle bir dünya hayal ediyorum..

Bu bir ütopya diyenler olabilir fakat her insan içinde bir  dünya barındırıyorsa  neden kendi dünyamızı değiştirmeyelim? Sabah uyanalım ve kendi kendimize gülümseyelim ayna karşısında öncelikle..

Hiç tanımadığımız birisine selem verelim tüm içtenliğimizle..Birbirimize yol verelim, bir yerden içeriye girerken kapıyı tutalım diğerimize..

SEVGİ’yi  içimizde  bize kazandıracağı saygıyı, saygılı olmayı güçsüzlük ve zayıflık olarak nitelendirmek yerine SEVGİ’nin birlik ruhu olduğunu tecrübe edelim ve paylaştıkça azalmayan tüm bereketi ile çoğalan bir güç olduğunu bilelim.

Bugün öncelikle kendi içimizde barındırdığımız dünyamız ve dolayısıyla tüm insanlık için yapalım bunu..

Her İnsan bir dünya ve her insan kendi göğünü barındırır içinde. Bu gün yeni bir başlangıç yapalım İnsanlık ölmedi; yaşıyoruz  diye haykıralım bugün önce.. Kendimizden başlayarak  ve çoğaltalım bunu tüm bereketi ile  SEVGİ’yi tecrübe ederek..

Yaratılmışların en şereflisi olduğumuzu hatırlayalım bugün içimizde ki bize bizden yakın olan Yaratan kudreti açığa çıkaralım ve yayalım bunu çevremizde ki insanlara, doğaya, hayvanlara…    Pınar SABANCI

 
Toplam blog
: 7
: 375
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

1979 İzmir doğumluyum. Sevgiyle kalmanız dileğiyle... ..