Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '14

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni bir parti kuruldu, iyi de oldu.

Ülkemiz siyasetinin son dönemde en büyük eksiği karasızların; oy verdiği partiden memnun olmayıp, seçeneksizlikten el-mecbur sürekli aynı partiye oy verenlerin; hata yapan partisini cezalandırmak isteyen seçmenlerin ikinci adresi olabilecek merkez görüşlü, kucaklayıcı bir partidir.

Halihazırda seçimlere giren büyük partilarin hepsi net olarak belirgin bir siyasi kanadı temsil eden, uzlaşmacı değil uçlarda, karşı görüşteki insanlara tamamen uzak duruşlar ortaya koyuyorlar. Bu nedenle, bir tanesi ölümcül bir hata dahi yapsa seçmenleri bu partiyi cezalandıramıyor. "Ne yapalım, gidip o ... ya verecek halimiz yok ya" diyerekten aynen basıyor mührü partisine.

Özellikle bir dönem ülke yönetiminde hep ön safta yer alan merkez sağ, ANAP ve DYP'nin siyasetten silinmesi sonucu mecburen ayrışmak durumunda kaldı. Marjinal fikirde olmayanlar bile bir tarafa yönelmek zorunda hissettiğinden, aşırı milliyetçi yada din üzerinden siyaset yapan partilere kaymak durumunda kaldı. Kimisi de soldan umudu kesmesine rağmen en sağa kaymamak için belki soldan yana kullandı tercihini.

Şimdilerde Prof. Dr. Abdurrahim Karslı"Merkez Parti" adında bir parti kurmuş. Tam da bahsettiğim eksikliklerden ilham almış gibi görünüyor. Duyduğum kadarıyla yola kendisi gibi akademisyen arkadaşlarıyla çıkmış ve hedefinde şu anki siyaset dünyasında, mevcut düzenin kirliliğinden sıkılan politikacıları da kucaklamak bulunuyor.

An itibariyle ne başkanını ne de üyelerini tanımadığım bu partiyi gönülden destekliyorum. Bu tip girişimlere ihtiyacı var bu ülkenin. Tekelcilikten kurtulmaya ihtiyacı var. Kirlenmemiş yeni yüzlere; düşünen insanlara; okumuş,aydınlanmış ve aydınlatmak isteyen insanlara ihtiyacı var.

 
Toplam blog
: 10
: 1724
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Elektrik-Elektronik mühendisi olan blogger doğa sporları, fotoğrafçılık, uzay ve gökyüzüne ilgi d..