Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni bir Söke'ye doğru

Yeni bir Söke'ye doğru
 

Söke Belediyesi MHP'den başkan adayı Yusuf Keremit


Türkiye genelinde Yerel Seçim çalışmaları hızla devam ediyor. Belediye Başkan Adaylarımız büyük umutlarla belediye başkanı olmak için yola çıktılar. Tüm maddi ve manevi imkânlarını bir araya getirerek bu seçime katılıyorlar. Her adayın kendine özgü bir program ve projeleri vardır. Söke’ de şimdilik dört adayın bu seçime katıldıklarını görüyorum. Ak Parti ‘den Metin Yavuz. CHP ‘den Süleyman Toyran, MHP ‘den Yusuf Keremit ve Hepar’dan Savaş Mertoğlu…

Peşinen ifade edeyim, tüm adaylarımıza ve yüce milletimize bu yerel seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bunların hepsi de değerli insanlardır. Söke’miz için hayırlı, kalıcı hizmetler yapacaklarına inanıyor ve de güveniyorum.

Geçenlerde MHP ‘den Söke Belediye başkan adayı öğretmen Yusuf Kere- mit’in bir programını ve konuşmasını Golf Resort Tesisleri konferans salonunda izleme fırsatını buldum. Bu programda başta Söke MHP ilçe Başkanı Veysel Öztürk, MHP İlçe yönetim kurulu yöneticileri, üyeleri,  Söke Belediyesi Meclis adayları ve Söke basın mensupları hazır bulundular. Bunlarla birlikte Söke MHP ‘den bir hayli üyelerin katılımı göze çarpı.  İlk açılış konuşmasını Söke MHP ilçe Başkanı Veysel Öztürk tarafından kısa bir konuşma yaparak, gelenlere” hoş geldiniz ve teşekkür”  etti.

Söke Belediyesi Başkan Adayı Yusuf Keremit bir öğretmendir. Geçmiş yıllarda yine Söke’de Belediye Başkan adayı olmuş ve halkın ilgisini almıştı. Bu kez deneyimli olarak, zengin bir dosya ile adaylığını ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu dosyada bir hayli kabarık projelerin olduğunu öğrendik.   

Yusuf Keremit, projelerini özellikle açıklayıcı, anlaşılır bir Türkçe ile yaptı. Dersini iyi çalıştığını, yapılan projelerini bilgisayar ortamında CD’lerle sergilemeye özen gösterdi. Ortaya konulan her projeyle ilgili az ve öz konuşmalarla bu projelerini açıkladı. Konuşmalarında insana güven veriyordu. Gelmiş, geçmiş hiçbir başkanı veya adayları asla küçümsemiyordu. Hatta Söke’ye emeği geçenlere teşekkür ediyordu. Programında ele aldığı bazı projeleri şunlardır: 

Söke için büyük bir Otogar Binası, Kent Meydan Projesi, Yeni Belediye Binası, Kent için büyük bir Turizm Projesi, Yayalaştırma Projesi, Organize Sanayi Bölgesi, Kırsal Kesimler için Küçük Ölçekli Sanayi Bölgesi, Spor Kompleksi, Çevre Düzenlenme Organize Besi Çiftlikleri, Belde ve Köylerin Yollarının Gözden Geçirilmesi, Asfaltlanma Çalışmaları,  Ağaçlı, Bağarası, Güllübahçe, Milas gibi yollarının düzenlenmesi ve kavşakların hazırlanması, Yeni Söke ilçesi için bir Hava Alanın hazırlanması, Söke ve diğer kasabalara giden yollarda kavşakların düzenlenmesi, Sağlık Merkezleri,  İleriye dönük Kanalizasyon ve Arıtma Projesi, Katı Atık Depolama Projesi, Söke Esnaf Koruma projesi, Kentsel Dönüşüm Projesi, İtfaiye Çalışmaları, Halk Ocakları ve Mesire Yerlerinin Söke halkına uygun bir şekilde hazırlanması.  

Bunlardan başka Söke’nin Turizme açılan Ticaret, Tarım, Eğitim, Kültür ve Spor Alanlarının hazırlanması, Şehircilik Kapsamında ileriye dönük zenginleştirilmesi ve bunlarla birlikte hazırlanan projelerin gerçekleşmesi gibi konularda zengin bir projeyle aday olduğunu ifade etti.

Bunları gerçekleştirmeye çaba gösterirken, Aydın Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı  Ali Uzunırmak ile birlikte bunları bizzat görüşerek ve destek alarak yapacağına dair söz verdi. Söke Belediye MHP adayı Yusuf Keremit’in hazırladığı plan ve projeleri bir buçuk saat sürdü. ..

Zengin bir projeyle ortaya çıkan ve çaba gösteren Yusuf Keremit’e  başarılar diliyor, seçimin tüm adaylar için  hayırlı geçmesini  dilmiyorum… Zaman nelere gebedir bilinmez.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..