Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Yeni bir yıl üzerine

Yeni bir yıl üzerine
 

Pazar günkü gazetelerin birinde okudum. “Çalışan kadın aldatır” demiş bir imam cuma vaazında. Karılarımızı çalıştırmamamız da telkin edilmiş. Bu imam kendi huzursuzluğunu ve hayata fena haldeki tatsız bakışını başkalarına aktarmakla kalmamış hatta haber olmuş.

Bizlere kadar gelmiş. Bir de ben buraya alıntılayınca, bir daha yayıldı bu tatsız bakış. Amacım elbette bu tatsızlığı daha da yaymak değil, yazıya bir kontrast yaparak başlamak tek sebebim.

Bunun gibi daha nice yazılar okuduk, haberler duyduk ve izledik. Sürekli yaşam heyecanını öldüren ve içimizdeki renkleri solduran telkinler, diyaloglar.

Onu yapmayın, bunu yemeyin, şuna bakmayın, bunu giymeyin...

Son zamanlarda insanın doğallığını kısıtlayan davranışlar ve dinin sömürülerek her türlü çıkara alet edilmesi şeklinde yansıyan yayınlar, yönetimler, tarzlar her tarafa yayılmış durumda. Yeni yılda elbette bu kaçınılmaz gidişat devam edecektir. Ama yine de birey olarak yapabileceğimiz çok şey var.

Mesela sezgisel bağlantıların farkında olmak ve etrafın ne dediğine değil de iç sesimizin ne dediğine kulak vermek. İçimizdeki ses birileriyle kurduğumuz arkadaşlıkların, diyalogların rahatsız edici ve bize zarar vereceğini söylüyorsa dinlemek.

Çevremizde ki her insanın evrensel bir amacının olduğunu hatırlamak, kimseyi durumundan ve mevkisinden dolayı hor görmemek. Hakikaten de hayatımızda önümüze çıkan her insanın aslında belli bir amacı var. İlle de büyük amaçlar şeklinde yansımak zorunda değil bu...ama var. Çevremizin farkında olmak ve duyarlı olmak, önümüze çıkacak engelleri önceden sezmemize ve olayları daha berrak görmemize sebep olacaktır.

Yazımın başında örnek verdiğim imam gibi sevgisizliklerini başkalarına da yaymaya çalışanların farkında olmak bile başlı başına önemli bir adım. Bu tip sevgisiz insanları yakınımızda tutmak, hayat yolumuzda rastlayacağımız berrak insanlar ile karşılaşma ihtimalimizi de azaltacaktır. Bu yüzden çevremizin farkında olmak son derece önemli.

Lafı daha fazla uzatmadan yazımı bir atasözü ile bitirmek istiyorum. Bir azeri atasözü “ kalpten kalbe köprü vardır” der. Yeni yılda işte bu köprülerin farkında olalım.

Herkese mutlu ve sevgi dolu yıllar dilerim.

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..